Ultima oră

An electoral! Primarii întâmpină alegerile locale cu investiţii mari

MondialAdministraţille locale din estul judeţului au proiecte mari de investiţii pentru 2016, mai ales că el este şi unul electoral. O parte dintre ele sunt lucrări noi, însă destul de multe se află în derulare din anii trecuţi şi urmează să fie finalizate pe parcursul acestui an.

Principalul proiect pentru e­di­lii din comuna Victor Vlad Delamarina vizează fi­na­lizarea lucrărilor de in­tro­du­cere a reţelelor de ca­na­lizare în localităţile Pie­troa­sa Mare şi Herendeşti. În to­tal, ar mai fi circa opt kilo­metri.

”La Pietroasa Mare, 70% din investiţie a fost fi­na­lizată. Ar mai fi de int­ro­dus vreo doi kilometri de ca­nalizare. Cel mai pro­ba­bil, în luna martie, când vre­mea permite, vom relua lu­cră­rile. Dorim să terminăm până la Paşti, pentru ca du­pă aceea să ne apucăm de treabă în Herendeşti. Aici trebie să introducem şase kilometri de canalizare. Re­ţea­ua principală, de 7 kilo­metri, care vine de la staţia de epurare din centrul de co­mună şi până la Pietroasa Mare, a fost finalizată”, ne-a declarat Ioan Cardaş, vi­ce­primarul comunei V.V. De­lamarina.

Investiţia are o valoare totală de 7.459.119 lei, fonduri atrase prin Pro­gra­mul Naţional de Dez­vol­tare Rurală.

La Tomeşti, principalele pro­iecte se vor derula pe par­tea de cultură şi in­fra­structură rutieră.

”Căminele din Luncanii de Jos şi R­o­mâ­neşti vor beneficia de in­vestiţii care se ridică la 500.000 de euro, printr-un pro­iect comun cu finanţare gu­vernamentală. Tot în a­cest an încercăm să as­fal­tăm toate străzile şi dr­u­mu­rile rămase neasfaltate în lo­ca­lităţile care compun fru­moa­sa noastră comună”, ne-a spus primarul Costel Me­de­lean.

Nici edilii din Bet­hau­sen nu se lasă mai prejos şi vor să continue in­tr­o­du­ce­rea reţelelor de apă şi ca­na­lizare, să construiască dru­muri noi şi să reabiliteze şcoli şi cămine culturale.

”Pentru satul Cutina s-a în­che­iat licitaţia pentru in­tro­du­cerea reţelelor de apă şi ca­nalizare.Vom semna şi con­tractul pentru un drum  agricol modern de şase ki­lo­metri între Bethausen şi Leucuşeşti, în valoare de 1,5 milioane de euro. Tre­bu­ie să tragem reţeaua de a­pă şi canalizare şi către Cli­cio­va, iar la Nevrincea să rea­bilităm vechea şcoală. Mai avem de construit un pod în apropiere de Leu­cu­şeşti şi de terminat con­struc­ţia noii şcoli din Cla­do­va”, ne-a declarat şi Ioan Lihoni, primarul Bet­hau­se­nu­lui.

Dănuţ Stoica, primarul Gă­vojdiei, se va axa pe lu­crări de modernizare a dru­mu­rilor şi trotuarelor.

”Pen­t­ru 2016, ne-am propus să as­faltăm străzile din Gă­voj­dia, dar avem în lucru şi două proiecte pentru mo­der­ni­zarea drumurilor din Lu­gojel. Vom continua şi cu investiţiile în trotuare, atât în centrul de comună, cât şi în satul Sălbăgel. Rea­bi­lităm şi căminele culturale, a­colo unde este nevoie”, ne-a spus edilul şef.

Reprezentanţii adminis­tra­ţiei locale din Făget se vor axa pe finalizarea lu­cră­rilor la canalizare şi noua piaţă agroalimentară, dar şi pe modernizarea de drumuri şi construirea unei unităţi de învăţământ preşcolar.

”Tre­bu­ie să terminăm cana­li­za­rea în Făget şi noua piaţă, dar şi să reabilităm drumul către Povergina, să asfaltăm ce a mai rămas de asfaltat, să construim o grădiniţă, iar în primăvară să ne apucăm de reţelele de canalizare în Bă­teşti. Va fi primul sat a­par­ţinător care beneficiază de această in­ves­tiţie, pentru ca pe par­curs să realizăm astfel de lu­crări şi în ce­le­lalte. Sunt pro­iecte ample”, consideră pri­marul Marcel Avram .

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on An electoral! Primarii întâmpină alegerile locale cu investiţii mari

  1. Pacat, noul guvern vrea sa extinda mandatul unui consilier sau primar, sa fie 5 ani in loc de 4.Deci ganditi-va, ca investitia va fi 1 data la 5 ani, bine ca nu vor sa faca madatul vreo 10 ani :)) JALE…

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE