Voleibalistele de la CSM Lugoj au reușit o victorie în minimum de seturi, în deplasarea de la Iași, acest succes fiind al doilea în campionatul primei divizii.
Elevele lui Valerijan Luka au pregătit excelent jocul, reușind să neutralizeze principala armă a ieșencelor pe propriul teren, serviciul, care nu a trecut de siguranța în preluarea a trioului Bălae, Cveticanin, Rotaru. Acest lucru a facilitat construcția pe fileu, acolo unde din nou au ieșit în evidență extremele, Gabriela Bălae cu 17 puncte și Svitlana Shvanska cu 10 puncte, completate de centrul Nina Jakic, cu 13 reușite.
Lugojencele au reușit puncte și direct din serviciu, contabilizând 9 ași, la care s-au mai adugat și 7 blocaje câștigătoare, cele mai multe fiind reușite de Nina Jakic. Centrul din Serbia se află, după șase etape, în echipa ideală a campionatului, alături de jucătoare de la Blaj, CSM bucurești, Bacău și Timișoara. Evoluția solidă a CSM-ului, care a câștigat la 13, 14 și 18, a venit și pe fondul eliminării greșelilor neforțate, numărul erorilor care au dat puncte adversarilor fiind extrem de scăzut.
Lucru remarcat și de căpitalul echipei lugojene, Ionela Canea, care a declarat după meci:
”Am evoluat exact, respectând ceea ce trebuia să facem în acest joc și de aceea poate a părut ușor. Nu am mai făcut greșelile din jocurile precedente, fetele au adus preluarea mult mai bine chiar dacă echipa din Iași a riscat aproape toate serviciile. O victorie muncită, după o deplasare lungă și obositoare”.
Cele trei puncte măresc zestrea Lugojului în clasament la 7, astfel că echipa bănățeană a intrat în zona play-off, fiind poziționată pe locul 6. Fapt ce demonstrează că lucrurile se așează în plan sportiv, chiar dacă perspectivele echipei din punct de vedere financiar nu sunt deloc optimiste.
Deși ani la rând cea mai valoroasă echipă feminină a județului Timiș, CSM Lugoj a rămas și în acest an fără finanțare din partea autorităților județene, după ce acestea au ales un mod ciudat de interpretare a legislației. CJ Timiș va sprijini, în acest final de an, doar echipele de lupte, gimnastică și sportivii de la box, fără nici un fel de ajutor pentru volei, echipă ce are cel mai mare consum financiar în cadrul clubului.
Cum nici administrația locală pare să nu mai găsească resurse, este foarte posibil ca activitatea voleibalistică să se blocheze, în condițiile în care salariile pe lunile octombrie, noiembrie și decembrie nu se pot plăti. Dacă mai adăugăm și restanțele din lunile mai, iunie și iulie la sportivele care au continuat alături de CSM Lugoj, tabloul este chiar sumbru.
Plus că societatea care se ocupă de asigurarea mesei lotului de sportive a anunțat că din cauza restanțelor de plată este posibil ca de la 1 decembrie să sisteze acest serviciu și să lase echipa de volei fără cele două mese zilnice.
Mingea e acum pe fileu și doar Primăria Lugoj poate dezvolta acțiunea: blocaj sau atac câștigător!