Ingrediente
– piper proaspăt măcinat,
– 10 g frunze de busuioc,
– sare după gust,
– 40 ml ulei de măsline,
– 100 g mozzarella rasă,
– 100 g parmezan ras,
– 30 g sos pesto,
– 100 g sos de roșii blendate,
– 340 g vinete
Metoda de preparare
Vinetele curățate și feliate se sărează, se piperează și se ung cu ulei de măsline, apoi se gătesc la grătar timp de un minut pe fiecare parte, până capătă o culoare galben-maronie.
Feliile se așează, una câte una, în vase de gratinat individuale și se adaugă sos de roșii peste primul strat.
Se adaugă câte un strat de vinete și sos de roșii deasupra.
La final, se adaugă sos de roșii amestecat cu pesto, se presară amestecul de brânzeturi rase și se lasă la cuptor la gratinat timp de 7 minute, la temperatura de 180 grade Celsius.