Numele vicepreşedintelui CJT, Călin Dobra şi al tatălui său, Ionel Dobra, apar în dosarul falsurilor imobiliare de la Lugoj, politicianul cumpărând un apartament de la lugojeanul acuzat de o serie de falsuri.
Numele vicepreşedintelui CJT, Călin Dobra şi al tatălui său, Ionel Dobra, apar în dosarul falsurilor imobiliare de la Lugoj, politicianul cumpărând un apartament de la lugojeanul acuzat de o serie de falsuri.
„Redeşteptarea” continuă seria dezvăluirilor din dosarul în care lugojeanul Petru Munteanu este acuzat că în baza unui testament falsificat, a devenit proprietarul mai multor imobile şi terenuri din Lugoj şi împrejurimi.
Fără îndoială, cel mai „greu” nume care apare în acest dosar este al vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra. Totul a început însă, în momentul în care tatăl lui Călin Dobra, Ionel Dobra, a devenit mandatarul bărbatului acuzat de escrocherii imobiliare. Practic, în momentul în care Petru Munteanu a devenit moştenitorul averii lui Şandor Egon Tiberiu, tatăl actualului vicepreşedinte de la CJT a devenit mandatarul lui Munteanu, angajându-se să facă toate demersurile pentru recuperarea imobilelor confiscate de comunişti de la „tatăl” lui Munteanu.
Petru Munteanu, acuzat că şi-a dobândit calitatea de moştenitor printr-un testament fals, susţine că Dobra a fost recomandat de un anume Bulgărescu, şi că mandatarul ar fi solicitat în schimbul serviciilor sale un apartament. Cert este că în rechizitoriul de trimitere în judecată al lui Munteanu, Ionel Dobra, tatăl vicepreşedintelui CJT, apare ca mandatar al lui Munteanu. Dobra senior a şi fost cercetat, dar s-a dispus neînceperea urmăririi penale, procurorul constatând că „nu s-a stabilit mai presus de orice dubiu că mandatarul (n.r. Ionel Dobra) a cunoscut că documentele în baza cărora inculpatul a revendicat imobilele au la bază un testament falsificat”.
Vicele CJT, victima lui Munteanu
Indiferent care ar fi fost înţelegerea dintre Munteanu şi mandatarul său, Ionel Dobra, cu privire la plata serviciilor de reprezentare, documentele sunt cele care vorbesc. Astfel, potrivit actelor din dosar, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Călin Dobra, a cumpărat de la Munteanu, contra sumei de 35.000 de euro un apartament pe strada Corneliu Coposu.
În urma depistării falsurilor, Călin Dobra a devenit victimă a lui Munteanu, constituindu-se parte vătămată în dosar. „Sunt parte vătămată după ce am cumpărat un apartament de la domnul Munteanu.
În funcţie de soluţia care se va da în instanţă, se va decide cine rămâne proprietarul apartamentului. Am achiziţionat apartamentul conform legislaţiei, la notar, unde am avut un extras CF curat. Tranzacţia s-a realizat la notar. Asta este situaţia”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, pentru „Redeşteptarea”.
Astfel, în momentul de faţă vicele CJT are calitate de parte vătămată în dosarul în care Munteanu este acuzat de falsuri şi înşelăciune.
În cazul în care Munteanu va fi găsit vinovat de falsificarea testamentului, există posibilitatea ca Dobra Călin şi o altă persoană care a cumpărat de la Munteanu să fie despăgubiţi cu sumele plătite pentru apartamente.
De asemenea, o variantă ar fi ca Dobra să păstreze apartamentul şi parte vătămată să fie Primăria Lugoj, urmând ca în această situaţie, municipalitatea să recupereze prejudiciul de la Munteanu.
O altă variantă ar fi ca Munteanu să fie găsit nevinovat, contractele de vânzare-cumpărare să fie considerate valabile, situaţie în care Dobra rămâne cu apartamentul, iar Munteanu cu banii.