Se știe că din anul 2020, de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean de către Alin Nica, relațiile conducerii județene cu Lugojul nu au fost prea bune, având în vedere disputele publice dintre Nica și fostul primar Claudiu Buciu.
Din păcate, deși amândoi liderii politici erau liberali, municipiul nostru nu a avut mai nimic de câștigat, beneficiind chiar de… finanțare zero. Alfred Simonis, noul președinte al Consiliului Județean Timiș, spune că această situație se va schimba.
Dovadă că prima întâlnire a sa cu un primar din teritoriu am fost cu Călin Dobra.
”Eu nu stabilesc relația dintre Consiliul Județean și localitățile din Timiș pe baza relațiilor personale. Asta e clar. Așa procedez cu fiecare primar, indiferent de culoarea lui politică. Nu contează neapărat asta, dar la Lugoj întâmplarea face să fie un primar apropiat de mine, un prieten, fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. Eu am fost deputat de Lugoj, am avut cabinet la Lugoj și Făget până de curând, până la încheierea mandatului de parlamentar. Deci, sunt și sufletește apropiat de această zonă. Înțeleg potențialul turistic al zonei, al Țării Făgetului dacă doriți, cu cap de pod Lugojul, pentru că orice traseu turistic trebuie să aibă și un loc central în care să te odihnești, să dormi. Un oraș ca Lugojul este foarte bine să fie cap de pod turistic! Primul primar cu care mă întâlnesc, după ce am preluat funcția de președinte al Consiliului Județean, este Călin Dobra (n.r. – întâlnirea de miercuri, 13 noiembrie), pentru a discuta despre proiectele Lugojului. Dorim să sprijinim dezvoltarea acestei zone nu numai din punct de vedere turistic, ci și al infrastructurii. De fapt, aici există o logică și o coordonare între cele două. Desigur, doresc să aflu și alte domenii în care C.J. poate sprijini Lugojul”, a declarat pentru ”Redeșteptarea” noul președinte al CJT, social democratul Alfred Simonis.
La rândul lui, primarul Călin Dobra a punctat câteva subiecte de discuție. ”Am discutat pe partea de personal, pentru că am avut câțiva oameni buni aici la Primărie care au plecat la CJT și vrem să-i aducem înapoi. Am discutat despre Aquatim și ce înseamnă situația cu Aquatimul pentru apă și canal la lugoj.
Din 2015 există două contracte de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru apă și canal undeva la 25 de milioane lei ambele contracte și din 2015 nu s-a mai făcut nimic, banii au rămas în vistieria ministerului.
Pentru apă s-a demarat o investiție cu o anumită firmă, s-a reziliat contractul și s-a ajuns în instanță, dar sumele neconsumate puteau fi puse în practică în municipiul Lugoj.
În plus avem o situație delicată cu stația de epurare de la Jabăr, unde plătim penalități la Apele Române de 100-150.000 de lei în fiecare lună”. Aquatimul ar putea accesa un proiect pe fonduri europene pentru această stație. Bugetul ar ajunge undeva la 70 milioane de euro, ceea ce înseamnă o stație nouă.
”Din păcate, deși amândoi liderii politici erau liberali, municipiul nostru nu a avut mai nimic de câștigat, beneficiind chiar de… finanțare zero.”
–
Nu chiar zero finanțare, dovadă numărul enorm de mașini de poliție pe care nu mai au nici unde să le parcheze (au umplut și strada), așa că deranjează cu ele cetățenii dovedind că pe acolo ”se muncește cu exactitate”, adică se mințește /falsifică cu nerușinare – unii.
Poliția e cu noi!
Nu?