Fostul şef de tură din Vama Moraviţa, Milan Gubic, care a dispărut în momentul acţiunilor antişpagă din vămi, a fost găsit de Agenţia Naţională de Integritate cu o avere nejustificată de peste 91.000 de euro.
Fostul şef de tură din Vama Moraviţa, Milan Gubic, care a dispărut în momentul acţiunilor antişpagă din vămi, a fost găsit de Agenţia Naţională de Integritate cu o avere nejustificată de peste 91.000 de euro.
Agenţia Naţională de Integritate a emis astăzi un comunicat de presă în care anunţă că fostul şef de tură din Vama Moraviţa, Milan Gubic, nu poate justifica o avere de 91.000 de euro. Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, „în perioada 01 noiembrie 2000 – 31 decembrie 2010, GUBIC ȘTEFAN-MILAN a realizat, împreună cu familia, venituri salariale în cuantum de 298.419 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 649.437,80 Lei, rezultând o diferență nejustificată de 351.018,8 Lei (aprox. 96.338,78 Euro)”.
Milan Gubic este un personaj extrem de controversat, fiind fost şef de tură în Vama Moraviţa. Gubic a fost dat în urmărire internaţională, după ce a dispărut chiar înainte de acţiunea antişpagă din vămi. Tot despre Gubic au existat date potrivit cărora, acesta intenţiona să facă naveta de la Arad, la Moraviţa…cu elicopterul. Într-un final, Gubic s-a predat şi a fost deferit justiţiei. În cazul lui Gubic, ANI a sesizat Comisia de Cercetare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, pentru controlarea averii vameşului. În funcţie de raportul acestei comisii, se va decide şi dacă averea vameşului va fi sau nu confiscată.
ANI are experienţe nefericite cu vameşii
Aşa cum Redeşteptarea a dezvăluit, Agenţia Naţională de Integritate a pierdut un proces cu un vameş acuzat că nu poate justifica 60.000 de euro. Mai exact, Agenţia Naţională de Integritate l-a acuzat pe vameşul Petru Augustinov că nu poate justifica 60.000 de euro şi a sesizat Comisia de Cercetare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. Comisia a întomit un raport în care arăta că averea vameşului a fost obţinută legal. ANI a atacat raportul comisiei în instanţă, la Curtea de Apel Timişoara, iar judecătorii de aici au respins solicitarea Agenţiei Naţionale de Integritate pentru că nu s-a plătit taxa judiciară de timbru de patru lei. În recursul de la Curtea Supremă, unde sentinţa a fost emisă recent, dosarul a fost trimis spre rejudecare, tot la Curtea de Apel Timişoara.