Amenajarea interioară reprezintă o provocare, indiferent dacă te muţi într-o casă nouă sau dacă vrei să faci o renovare. Timpul de lucru nu este întotdeauna cel mai scurt, iar costurile pot fi substanţiale, astfel că această etapă trebuie făcută cu multă asumare, tocmai pentru că este o schimbare pentru mult timp. Din acest motiv, este recomandat să îţi planifici fiecare etapă a amenajării interioare, pentru ca rezultatul obţinut să se potrivească dorinţelor şi preferinţelor tale în materie de design interior.
Cum amenajezi încăperile mici
Dacă locuieşti într-un apartament mic sau ai o casă ale cărei încăperi au suprafeţe reduse, este foarte important să valorifici cât mai eficient spaţiul disponibil. Mobilierul modular, piesele extensibile, dulapurile încastrate, mesele pliabile, policioarele şi etajerele, toate sunt piese de mobilier care te pot ajuta să dai largheţe camerelor tale, oferindu-ţi mai mult spaţiu liber.
Un livingul practic şi modern
Livingul este încăperea în care vei petrece cea mai mare parte din timp, astfel că devine obligatoriu să îl amenajezi astfel încât să îţi oferi confort, libertate de mişcare, dar şi un cadru modern şi foarte functional. Astfel, pentru încăperea în care îţi primeşti oaspeţii, serveşti masa, te uiţi seara la un film sau în care lucrezi atunci când rămâi acasă, poţi alege ca piesă de mobilier, un colţar extensibil, ideal atunci când musafirii rămân peste noapte sau când vrei să tragi un pui de somn în timpul zilei.
Specificul acestei piese de mobilier, va umple un colt al camerei, împletind funcţionalitatea cu design-ul. Paleta de modele pusă la dispoziţie pe piaţa de specialitate, te va ajuta să îţi procuri colţarul potrivit cromatic şi stilistic întregului living, creând o imagine generală plăcută şi echilibrată. Poţi opta pentru o cromatică neutră, la fel de bine, unui living potrivindu-i-se şi cromatica puternică.
Secrete pentru a crea impresia de spaţiu larg
Pentru livingul tău cu o suprafaţă mica, poţi apela la mici secrete care vor crea impresia de spaţiu larg. Adoptă perdele în nuanţe foarte deschise, pune o oglindă mare pe peretele opus ferestrei, lasă liber centrul încăperii şi nu acoperi podeaua cu multe covoare.
Amenajează un colţişor pentru cafea, alegând o măsuţă de cafea şi un taburet pe care să le asortezi nuanţei colţarului. Tot pentru un efect visual surprinzător, poţi alege iluminatul stratificat, lumina difuzată din podea, de la un lampadar şi din tavan, creând o imagine foarte plăcută şi dând senzaţia de largheţe.
Sursa de imagine: Followtheflow / Shutterstock.com