

Spre exemplu, dacă pentru funcția de președinte al Judecătoriei Lugoj s-a înscris un singur candidat, pentru postul de procuror general în Banat, sunt înscriși cinci candidați. Unul dintre ei este controversatul procuror arădean, Marius Neculce.
Funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara se vacantează în acest an, când actualul „general”, Vasile Bâc, își încheie cel de-al doilea mandat. Statutul și avantajele funcției de procuror general sunt incontestabile. Ca o curiozitate, biroul procurorului general este unul „faraonic”, cât un apartament al unei familii modeste. Astfel, în cursa pentru funcția de procuror general s-au înscris cinci procurori. Unul dintre aceștia este controversatul procuror arădean, Marius Neculce.
Acesta a ajuns în atenția publică după ce, în perioada în care conducea Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, doi procurori din această unitate au fost acuzați că au fabricat probe pentru a-l discredita pe procurorul DNA Lucian Dolcu. Pe lângă Marius Neculce mai sunt înscriși în cursă patru procurori: Ion Brașoveanu (prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș), Minodora Vladu (procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara), Violeta Filip (procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara) și Adrian Ghimiș (procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara).
Dintre cei cinci candidați înscriși în cursă cele mai mari șanse le au Ion Brașoveanu, Minodora Vladu și Violeta Filip, toți trei fiind deja pe o funcție de conducere. Dacă ar fi ca șansele celor trei să fie cotate la casele de pariuri, probabil că Ion Brașoveanu pornește cu prima șansă, funcția de procuror general fiind pentru el ultimul tren, în condițiile în care anul viitor îi expiră mandatul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.