O delegaţie din Ischele, din Cipru de Nord, a fost primită miercuri, 12 august, în sala de protocol a Primăriei Lugoj de către primarul, Francisc Boldea.
Oaspeţii, în frunte cu viceprimarul localităţii, au adresat administraţiei lugojene o invitaţie de înfrăţire între cele două oraşe.
După prezentările oficiale, primarul Lugojului a oferit mai multe date despre oraşul nostru, vorbind în câteva cuvinte despre istoria municipiului, care a început în urmă cu 681 de ani, descriind apoi activităţile economice, educative, culturale şi sportive din comunitatea locală.
Francisc Boldea a explicat că Lugojul are 49 de personalităţi de talie naţională şi internaţională precum şi o bogată tradiţie culturală multietnică.
Oaspeţii s-au arătat mulţumiţi mai ales de primirea şi ospitalitatea găsit la Lugoj şi după ce au prezentat în câteva momente urbea pe care o reprezintă, au lansat o invitaţie primarului şi Consiliului Local din Lugoj, de a vizita comunitatea din Cipru de Nord, ce numără peste 20.000 de oameni, pentru a perfecta acordul de înfrăţire.
Şeful administraţiei municipale a precizat că va informa Consiliul Local despre noua iniţiativă de înfrăţire şi după schimbul de date oficiale despre cele două comunităţi, se va putea lua hotărârea de înfrăţire cu Ischele.
“Lugojul este înfrăţit cu opt oraşe, cu încă două, din Cipru şi Serbia, vor fi făcute acorduri în perioada următoare şi cu alte două, Lugo din Spania şi un oraş din Turcia se poartă discuţii”, a explicat Francisc Boldea.
Delegaţia din Cipru, care este însoţită şi de un grup de dansatori a primit invitaţia de a participa la manifestările dedicate Festivalului Internaţional de Folclor “Ana Lugojana” şi Rugii Lugojene, precum şi la momentele protocolare din program, rezervate delegaţiilor străine.
Un aport important la stabilirea unei noi relaţii de înfrăţire l-a adus şi coregraful Puiu Munteanu, de la ansamblul “Lugojana”.
Exista o singura problema! Romania nu recunoaste Ciprul de Nord!
Nu exista nici o problema. Infratirea nu este o recunoastere oficiala a Ciprului de Nord, este o forma de prietenie bazata pe elemente specifice (exemplu: orase infratite pentru ca au nume identice).
Citeste aici mai multe: http://www.prefecturailfov.ro/Afaceri-Europene/cooperare-internationala/GHIDUL-INFRATIRII-INTRE-LOCALITATI.pdf