Gimnastica lugojeană și-a îmbogățit palmaresul cu un nou rezultat notabil, obținut de data aceasta la o puternică competiție din afara granițelor țării, unde România a fost reprezentată de lotul național de junior, condus de profesorul lugojean Adrian Meleancă, din care au făcut parte doi gimnaști din Lugoj.
Întrecerea s-a desfășurat în perioada 24-26 iunie, în Ungaria, unde a fost organizată a 7-a ediție a turneului internațional Cupa Budapesta.
Din lotul românesc înscris la concurs au făcut parte Flavius Borca legitimat la Clubul Sportiv Școlar Lugoj și Norbert Marcu legitimat la Clubul Sportiv Municipal Lugoj.
Cei doi sunt componenți ai lotului național de juniori, cantonat la Reșița. Delegația a fost completată de gimnaștii David Puicea de la CSA Steaua București și Andrei Titi de la CSM Reșița.
Cel mai bun rezultat al României a fost obținut de lugojeanul Flavius Borca (categoria 15-16 ani), care a cucerit medalia de aur la sărituri, iar în finala de la inele s-a clasat pe locul șase.
Podiumul românesc a fost completat de reșițeanul Andrei Titi (categoria 15-16 ani), care a obținut argintul la paralele, iar bronzul a revenit bucureșteanului David Puicea (categoria 15-16 ani) la sărituri.
Sportivul de la CSA Steaua București s-a clasat pe cinci la paralele, pe șapte la bară și pe opt la inele.
Celălalt gimnast lugojean, Norbert Marcu (17-18 ani) a avut o evoluție bună la inele și sărituri, unde a fost aproape de medalie, ocupând în final locul patru la cele două aparate, iar la sol și cal s-a clasat pe locul șase. În total, gimnaștii din lotul național au reușit să se califice la 11 finale pe aparate.
Sportivii au fost pregătiți de Adrian Meleancă și Ion Jeberean.
“Competiția a fost puternică cu un nivel valoric ridicat, având în vedere că au concurat pentru medalii gimnaștii din loturile naționale, reprezentând nouă țări. Felicitări sportivilor noștri pentru rezultate. De remarcat comportamentul lui Flavius Borca de la CSȘ Lugoj, medaliatul cu aur, care a dat dovadă de determinare, ambiție și dorință, demonstrând că poate obține rezultate foarte bune, la nivel înalt și sper în viitor, prin muncă și seriozitate să multiplice aceste medalii, pentru că are potențial”, a declarat antrenorul Adrian Meleancă.
Reuniunea de la Budapesta a adunat la cele șase aparate (bară, cal, inele, paralele, sărituri, sol) gimnaști din 12 țări: Azerbaijan, Croația (clubul GK Novi Sad), Georgia, Isarel, Monaco, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Germania (clubul KTV 68 Wezlar), Austria (clubul Noeft Ooft).