Sărbătoare mare duminică în staţiunea balneară Buziaş, prilejuită de cea de-a patra ediţie a Festivalului Papricaşului şi Vinului.
Sărbătoare mare duminică în staţiunea balneară Buziaş, prilejuită de cea de-a patra ediţie a Festivalului Papricaşului şi Vinului.
Festivalul Papricaşului şi Vinului se va desfuşura duminică, 7 octombrie, între orele 10.30 şi 19.00.
„Vizitatorilor, pe care îi aşteptăm într-un număr cât mai mare, li s-au pregătit un bogat program artistic, dar şi 15 standuri la care se va găti în zeci de ceaune. Aşa că până în jurul orei 19.00, vor fi spectacole folclorice prezentate de ansambluri reprezentative ale Banatului şi momente artistice îmbinate cu degustarea papricaşului şi a soiurilor de vin specifice zonei.” ne-a spus acesta.
Evenimentul va avea loc în parcul oraşului-staţiune Buziaş, zona Cazinoului, iar printre cei care vor produce momentele artististice se numără ansamblurile folclorice „Banatul” din Timişoara, „Cununa Timişului” din Ghiroda, „Flori bănăţene” din Topolovăţu Mare, „Ghiocelul” din Giroc, „Hora Belinţului” din Belinţ, „Sorocul” al CARP Timişoara şi „Lugojana” din Lugoj.
Din judeţul vecin, Caraş Severin, sunt aşteptate să participe la festival ansamblurile folclorice „Reşiţeana” al Şcolii Populare de Artă „Ion Românu” din Reşita, precum şi „Bocşana” şi „Vermeşana” din localităţile cu aceleaşi nume.
De la un asemenea eveniment culinar nu putea lipsi binecunoscutul Uica Mihai, cu atât mai mult cu cât se organizează în localitatea sa de domiciliu. Acesta ne-a anunţat că este pregătit ca şi de această dată să vină cu ceva deosebit, care să-l diferenţieze de restul competitorilor.
„Am o tigaie uriaşă de 1,2 metri de inox în care voi pregăti papricaş de inimi de pui cu afumătură. Am vrut să fac ceva mai special, că toţi fac vită, oaie şi pui. Ca de fiecare dată, Uica vă aşteaptă cu delicatese deosebite”, ne-a spus Uica Mihai. Acesta va avea standul lângă cel al Apelor Minerale Phoenix Buziaş cu care va colabora. Aşa că spaţiul comun va fi suficient pentru alte trei ceaune la care Uica Mihai va prepara papricaşuri de porc, vită şi pui, cu garnitură de cartofi twist, cartoful-tornadă sau spiralat cum i se mai spune.
Nu sunt singurele surprize pregătite de Uica Mihai pentru această ediţie a festivalului. La standul său va organiza o expoziţie cu vânzare de murături, legume şi fructe marinate, zacuscă, oţeturi aromate şi amestecuri de condimente.
„Sper să fie mai mare ca ediţia de anul trecut, când au fost aproximativ 5.000 de vizitatori. Anul acesta preconizăm 8.000 de persoane care să vină la festival. În ceea ce priveşte concursul de papricaş, o să fie 40-50 de bucătari dintre care 15 bucătari şefi, din judeţele Timiş şi Caraş şi, sperăm ca la fel ca în anii precedenţi, să vină bucătari din Serbia şi Ungaria”, ne-a mai spus Uica Mihai.
Festivalul Papricaşului şi Vinului este organizat de Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş în colaborare cu Primăria Buziaş.