Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş, în colaborare cu Primăria Oraşului Buziaş organizează în zilele de 28-29 septembrie, cea de-a V-a ediţie a ”Festivalului Paprikaşului şi Vinului”.
Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş, în colaborare cu Primăria Oraşului Buziaş organizează în zilele de 28-29 septembrie, cea de-a V-a ediţie a ”Festivalului Paprikaşului şi Vinului”.
Este prima dată când festivalul se desfăşoară pe durata a două zile. Evenimentul va avea loc în parcul oraşului staţiune Buziaş, zona Cazinoului, iar printre cei care vor produce momentele artistice se numără numeroase formaţii de muzică uşoară şi ansambluri. Startul festivalului se va da sâmbătă, 28 septembrie, la orele 13. Pe scenă vor urca formaţiile ”Quaternon Band” din Arad şi ”Alternativ Quartet” din Timişoara. Duminică, 29 septembrie, pe scenă vor urca numeroşi solişti şi ansambluri folclorice bănăţene, capul de afiş fiind ţinut de Ansamblul Folcloric ”Izvoraşul” al Casei de Cultură Buziaş.
Sâmbătă, vizitatorii se vor bucura de un gastro – show in cadrul căruia vor fi realizate și prezentate publicului produse de artă culinară modernă și tradițională, iar duminică se dă startul pentru concursul de măestrie în prepararea papricașului, urmând ca la prânz să se desemneze câştigatorii concursului “Cel mai bun papricaș”.
De la un asemenea eveniment culinar nu putea lipsi Uica Mihai, cu atât mai mult cu cât festivalul are loc în localitatea sa de domiciliu. La ediţia de anul trecut, el a venit cu o tigaie uriaşă pentru paprikaş, pregătit, bineînţeles, într-o manieră mai specială. De data aceasta paprikaşul va fi de trei feluri: de vită, de porc şi din inimi de veveriţă. “Ce mai găsiţi la standul meu? Zacuscă de vinete, de fasole, de gogonele, de gogoşari, picantă, murături asortate, legume şi fructe marinate, sos picant pentru fripturi, oţet de corcoduşe, oţet aromat pentru salate şi alte produse surpriză”, spune Uica Mihai. Pe langă toate acestea, cunoscutul bucătar va prezenta şi o inedită reţetă de dulceaţă de ardei.
”Vor fi două zile pline de evenimente, începând de la tradiţionalul concurs de mâncare la ceaun, până la muzică şi degustări de vin. Sărbătoarea se va încheia duminică, după apusul soarelui”, spune Roxana Iordănescu, responsabil cu organizarea.
Anul trecut, la festival au participat peste 5.000 de oameni.