Legat sufleteşte de centrul spiritual al Banatului, cunoscutul „bucătar năzdrăvan” de la TVR3, Uica Mihai, a ales să-şi lanseze volumul „Bucătărind cu Uica prin Banat” la Universitatea Europeană Drăgan
Legat sufleteşte de centrul spiritual al Banatului, cunoscutul „bucătar năzdrăvan” de la TVR3, Uica Mihai, a ales să-şi lanseze volumul „Bucătărind cu Uica prin Banat” la Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj.
Evenimentul a avut loc vineri, 24 ianuarie, de la ora 17, în holul Universităţii, unde Mihai T. Ioan – alias Uica Mihai a fost înconjurat de numeroşi prieteni şi admiratori, veniţi să-i ceară un autograf pe cartea sa, care îmbină reţetele tradiţionale cu amintiri şi poveşti pline de farmec. În deschidere, Daniel Groza, redactor şef al săptămânalului „Redeşteptarea”, a rememorat momentul întâlnirii cu Uica Mihai, care s-a petrecut, aşa cum des se întâmplă în vremurile nostre, pe… internet.
În continuare, Cristian Ghinea a vorbit despre cartea „Bucătărind cu Uica prin Banat”, asemuind-o cu un mini-portret al Banatului povestit prin mirodenii, arome şi personagii.
„La Mihai T. Ioan, voluptatea gustului merge mână în mână cu cea a expresiei literare”, a mai punctat scriitorul. În aplauzele asistenţei, autorul a mulţumit prietenilor pentru participare, mărturisind că a vrut să ofere cititorilor „reţete adevărate şi poveşti despre oameni adevăraţi, într-o carte scrisă cu sufletul”. El a promis că şi a doua carte a sa, „Bucătărind cu Uica prin Europa”, va fi lansată în luna noiembrie, tot la Lugoj.
Îmbrăcat într-un frumos costum popular, Uica Mihai l-a chemat alături pe dl. Petru Drăgan din Sacoşu Mare, înţolit aşijderea în straie bănăţene. Acesta din urmă i-a încântat pe cei prezenţi cu câteva acorduri din fluier. Lansarea organizată de săptămânalul „Redeşteptarea” şi de Universitatea Europeană Drăgan s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferite de autor, dar şi cu savuroasă degustare de preparate făcute… ca la Uica acasă!