Uica Mihai, cunoscutul bucătar bănăţean, are un nou motiv de mândrie.
Uica Mihai, cunoscutul bucătar bănăţean, are un nou motiv de mândrie. De curând este posesorul unei tigăi uriaşe cu care a reuşit să impresioneze deja gurmanzii prezenţi la Festivalul de gătit în aer liber desfăşurat săptămâna trecută la Cluj.
Uica este mândru de tigaia lui şi spune că poate găti în ea pentru cel puţin 200 de flămânzi. „După lupte, chinuri şi emoţii, am reuşită să termin tigaia uriaşă. Are 1,2 metri diametru, înălţimea de 15 centimetri şi capacitatea de 130 de litri. Intră în ea un porc hăcuit şi mai ceva pe deasupra. Tânjeam din 2002 după ea, pentru că am lucrat în Spania cu o tigaie mult mai mare, de 2,50 de metri. Visul meu de a avea o asemenea tigaie aproape a devenit un coşmar pentru că am procurat foarte greu inoxul alimentar în suprafaţă atât de mare”, ne-a dezvăluit Uica Mihai.
Chiar dacă a inaugurat-o la Cluj, Uica spune că marele test pentru tigaia uriaşă va fi la ruga de la Lugoj, unde o va umple cu carne de berbecuţ.