Centrul Național de Informare și Promovare Turistică al Lugojului, inaugurat la data de 4 mai 2016, depășește în prezent media de zece vizitatori pe zi, fiind cerute indicații referitoare la atracțiile din oraș nu numai de către români, ci și de cetățeni germani, francezi și chiar japonezi.
”Sperăm să avem cât mai mulţi turişti. Lugojul are mai multe obiective culturale ce pot fi vizitate. Avem un traseu ce porneşte de pe strada Făgetului, de la cele 42 de personalităţi care sunt în cimitirul ortodox, apoi urmează Casa Bredicenilor, Biblioteca Municipală, Bicerica Ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului”, Catedrala Greco-Catolică ”Coborârea Sfântului Spirit” din piaţa J.C. Drăgan, după care se merge la vămile de la Podul de Fier, avem teatrul, muzeul, cinematograful, Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Treime” de pe strada Bucegi şi pe parcursul următorilor ani, pe măsură ce le vom pune în valoare, vor mai urma şi altele”, a spus la data inaugurării Francisc Boldea, primarul Lugojului.
Cei ce calcă pragul centrului sunt interesați nu numai de obiectivele turistice din municipiul de pe Timiș ori zonele învecinate, ci și de indicații privind anumite străzi ale urbei ori achiziționări de suveniruri tipice României sau regiunii de Vest.
”În medie suntem vizitați de 10-15 persoane, atât români cât și străini. Întrebările oscilează între cele legate de trasee turistice, obiective din Lugoj sau împrejurimi, dar și referitoare la găsirea unor anumite străzi din municipiu. Pe lângă explicații vizitatorii primesc eventual o hartă, pentru o mai bună înțelegere. Majoritatea vizitatorilor au fost de naționalitate germană, franceză, dar am avut și două persoane de naționalitate japoneză”, a spus Valentin Gospei, inspector de specialitate din cadrul Infocentrului Turistic Lugoj.
De asemenea, reprezentanții centrului au mai observat o creștere a numărului vizitatorilor în lunile de vară, perioadă destinată concediilor și relaxării. Programul de funcționare este de luni până vin