Locuitorii din Tapia şi Armădia sunt nemulţumiţi de modul în care funcţionează iluminatul public stradal datorită lipsei becurilor pe timpul nopţii.
Locuitorii din Tapia şi Armădia sunt nemulţumiţi de modul în care funcţionează iluminatul public stradal datorită lipsei becurilor pe timpul nopţii. Pe uliţele din sat este lumină insuficientă, fapt pentru care oamenii se tem pentru siguranţa lor.
”Ne e frică în special dimineaţa, când merg copiii să ia autobuzul, pentru că trec prin locuri unde nu sunt case şi unde nu este lumină deloc, iar oricine poate să-i atace. S-a umplut de câini vagabonzi, care umblă în haite şi sunt foarte periculoşi”, declara Traian C. din Armădia.
În toamna aceasta, lucrătorii Enel au fost obligaţi să reducă numărul becurilor de pe stâlpi datorită problemelor apărute la transformatorul principal care nu mai face faţă puterii de consum. Reprezentanţii Primăriei Lugoj consideră că problema îşi va găsi rezolvare în cel mult o lună de zile.
”Am înaintat o cerere Enel-ului pentru mărirea puterii cu 18 KW a transformatorului din Tapia şi pentru montarea punctului de control. Până în data de 31 decembrie trebuie să ne vină aprobarea de la Timişoara, după care trebuie să achităm o sumă care ni se cere şi să organizăm o licitaţie pentru firma care se va ocupa de lucrări. Eu consider că într-o lună de zile la Tapia va fi transformator nou şi iluminatul va reveni la normal”, declara Sorin Borchescu, şeful Serviciului tehnic din cadrul Primăriei Municipiului Lugoj.
Probleme asemănătoare sunt şi la Măguri, unde lucrătorii Enel au redus iluminatul pe străzile secundare. ”La Măguri sunt probleme pe străzile laterale, de aceea nu s-au mai pus becuri. Sunt corpuri doar pe artera principală, cu startere de 250 W. Aşteptăm să vedem cum va funţiona reţeaua de la Tapia, pentru a putea rezolva asemănător şi problema de la Măguri”, mai spunea şeful Serviciului tehnic.
Conform reprezentanţilor administraţiei locale, iluminatul pe timpul nopţii mai creează probleme şi în Lugoj, în special pe strada Huniade şi pe splaiul Brediceanu, însă ele se înregistrează doar în această perioadă datorită ornamentelor multicolore de pe stâlpi.