Caz închis în problema toxiinfecţiei alimentare de la Lugoj. Direcţia de Sănătate Publică Timiş a definitivat analizarea alimentelor din care a fost preparată pizza în cele două zile care au precedat intoxicarea a 23 de persoane dintre care şase copii.
În urma analizării aluatului, a şuncii, a mozzarelei şi a altor ingrediente a reieşit că acestea nu prezentau semne de alterare sau infestare microbiană.
„La toate alimentele de la care s-au luat probe rezultatul a ieşit în parametrii normali”, este opinia DSP exprimată prin purtătorul de cuvânt Dana Şpac.
Ca atare, munca inspectorilor este încheiată, în urma evenimentului rămânând recomandările de a se evita pe timpul caniculei servirea de sosuri şi alte preparate care conţin maioneză sau ou.
Vă reamintim că 23 de persoane au ajuns la spital cu stări diareice acute, vomă şi febră după ce au mâncat la pizzeria Cocktail Rive din cartierul lugojean Cotu Mic. Oamenii sunt în afara pericolului, o parte dintre ei fiind trataţi la domiciliu.
Singura instituţie care a fost prezentă la faţa locului este DSP Timiş. Aceştia au prelevat probe de la mai multe alimente, fără însă să decidă închiderea unităţii. Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor nu a consoderat necesar să se autosesizeze în acest caz.
Conform DSP Timiş, sosul de usturoi servit de clienţi a dus la îmbolnăvire, însă acesta nu a putut fi analizat, deoarece nu s-a mai găsit nicio mostră la momentul sosirii SANEPID-ului la faţa locului.