Potrivit Anuarului Statistic Român, mulţi concetăţeni de-ai noştri au ales pentru progeniturile lor nume de te “ închini cu stânga”, cum ar fi – Expertiza, Brusli, Secundar sau Hitlăr.
La un moment dat, puteai chiar să cumperi online un loc preferenţial în Rai, sau teren pe Marte. În timp ce unii revendicau Moldova, alţii comercializau la preţuri speciale purici gata dresaţi.
De anul acesta, o nouă pasiune a pus stăpânire pe doritorii de mărci înregistrate. Oficiul Român de Invenţii şi Mărci a fost asaltat de cereri, una mai ciudată ca alta.
Astfel, clasicul “Te iubesc”, aparţine unui timişorean care a patentat marca, iar altul a plătit bani buni la OSIM pentru “Pupicul de noapte bună”.
Unii ţin morţiş la “brand” – “Prof. dr. Mărioara Godeanu extract purificat de rășină Mumie cu castan Damar General Trading”, sau “Zdravăn moldovenesc, crescut de pământ, pui moldovean, crescut agale în 61 de zile şi oleacă”, “Al 9-lea Cer”, ”Fuga de Strigoi” sau “Noua Ordine Vibraţională” , sunt doar câteva dintre mărcile înregistrate în acest an.
Pe celebrul “Dorel”, a fost bătaie, el fiind marcă înregistrată de către două companii, pe şase clase de produse şi servicii. Unii au patentat “La temelia zilei de mâine”, alţii sunt “Specialişti în îmbinări armonioase”, iar profesioniştii lucrează cu “Scule serioase”.
Există şi o parte dintre proprietarii de mărci care “Lucrează cu sufletul”, unul e “Abil cu durerea” iar altul s-a gândit – doar el ştie la ce – când a ales să înregistreze sloganul “Mi-e poftă să fac bine”.
Potrivit specialiştilor de la OSIM, imaginaţia românilor în materie de denumiri de mărci nu are, practic, limite, indiferent de domeniu.
Faptul că se înregistrează astfel de denumiri înseamnă că există un public care rezonează la astfel de mesaje şi că sunt domenii în care aceste mărci fac diferenţa prin caracterul lor.