Vestea că toţi posesorii de taximetre din Lugoj, în jur de 130 la număr, vor trebui să plătească retroactiv taxa de parcare pe patru ani, a stârnit nemulţumirea acestora.
Vestea că toţi posesorii de taximetre din Lugoj, în jur de 130 la număr, vor trebui să plătească retroactiv taxa de parcare pe patru ani, a stârnit nemulţumirea acestora.
Ca răspuns, ei au înaintat Consiliului local o cerere semnată de 89 de taximetrişti pentru anularea acestei taxe impuse de Primărie. Taxa este de câte 16 lei pe lună, iar totalul pe patru ani se ridică la 768 de lei pentru parcare.
„Am făcut o hârtie pentru anularea taxei de parcare către Consiliul local semnată de 89 de taximetrişti, dar sunt convins că toţi 130 ar fi semnat-o
Ni se pare nefiresc ca vecinul, care ţine maşina non-stop în aceeaşi parcare, lângă a mea, să nu plătească nimic, iar eu să plătesc, fără a fi înştiinţat în prealabil, fără să capăt o hârtie?
Am făcut ca în fiecare an un test la platou, ca să se vadă care maşină corespunde şi care nu şi, printre toate hârtiile de colo, ne-au băgat şi parcarea. Asta înseamnă că tot oraşul ar trebui să plătească.
Considerăm asta o măsură discriminatorie”, ne-a declarat reprezentantul unei firme de taximetrie din oraş.
Şoferii de taxi spun că măsura va afecta încasările, în condiţiile în care din 2007 şi până în prezent, tarifele percepute de societăţile de taximetrie au rămas neschimbate, iar motorina s-a scumpit de două ori, de la 3,4 lei pe litru la peste 6.
În plus, nu se practică încă tariful de noapte, mai mare cu un sfert decât tariful de zi. Problemele legate de parcare şi de tarifare au fost adunate de reprezentanţii firmelor de taxi într-un document înaintat Consiliului Local, dar acesta nu s-a regăsit pe ordinea de zi a ultimei şedinţe, nici măcar la capitolul „diverse”.
Tarifele la pornireşi la km parcursau fost majorate
Cum nu există o hotărâre de consiliu pentru parcare, reprezentanţii societăţilor de taximetre s-au întâlnit luni cu juristul Primăriei, pentru a încerca o rezolvare a problemei, care a fost amânată.
Taximetriştii au mai reclamat faptul că nu poţi cere plata parcărilor, în condiţii în care nu există decât 40 de locuri de staţionare disponibile la 130 de taximetre.
„Am propus ca în parcarea de la Corcodel să ne fie prelungită zona de staţionare până la al doilea stâlp, iar parcarea să fie prevăzută cu un WC public, pentru că e de neconceput să ai o parcare de taxi fără aşa ceva”, ne-a declarat reprezentantul societăţii Rudy Taxi.
Începând cu această săptămână, societăţile lugojene de taximetrie au trecut la majorarea tarifelor practicate faţă de populaţie. Astfel, pornirea pe timp de zi s-a mărit de la 1,70 la 2,20 lei. Şi preţul plătit la parcurs va fi majorat cu câte 50 de bani per kilometru. Cât despre tariful pe timp de noapte, acesta va putea fi majorat doar după ce va intra în vigoare noua Lege a Taximetriei, urmând a fi un tarif-standard pe plan naţional.