Tabăra pentru elevi ”Cornet” din Nădrag a trecut în administrarea Primăriei şi Consiliului Local al Comunei, ceea ce-i conferă, după cum declară edilii locali, speranţa renaşterii unei tradiţii. ”Pentru noi, tabăra Pionierul
Tabăra pentru elevi ”Cornet” din Nădrag a trecut în administrarea Primăriei şi Consiliului Local al Comunei, ceea ce-i conferă, după cum declară edilii locali, speranţa renaşterii unei tradiţii. ”Pentru noi, tabăra Pionierul – cum îi spunea pe vremuri, uzina Ciocanul şi cabana Căprioru erau ca nişte brand-uri ale acestei localităţi. Şi atunci ne-am gândit ca măcar tabăra, Cornet acum, să încercăm să o resuscităm şi să o reamenajăm”, ne-a spus Vasile Minea, viceprimarul comunei Nădrag
Preluarea taberei vine la aproape doi ani de zile de când autorităţile locale de la Nădrag au solicitat acest lucru Ministerul Tineretului şi Sportului.”Am preluat tabăra de două săptămâni, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar în urma unei hotărâri de Guvern. Va fi tot o tabără pentru copii, căci nu avem voie să-i schimbăm destinaţia atâta timp cât ea se sa va afla în administrarea noastră”, ne-a mai declarat Vasile Minea.
Acum revine primăriei şi consiliului local sarcina reabilitarea ei. ”Vor fi câteva investiţii importante pe care să le facem, începând cu acoperişul şi continuând cu reamenajarea camerelor, reabilitarea grupurilor sanitare şi dotarea cu o centrală termică. Pentru că ne dorim ca ea să fie funcţională tot anul”; a continuat viceprimarul Nădragului.
Lucrările vor demara de anul viitor, iar principala grijă va fi cea a unui buget cât mai mic. ”Vom încerca ca cea mai mare parte din lucrările să le facem în regie proprie, cu oamenii care primesc ajutor social şi care trebuie să desfăşoare ore de muncă în folosul comunităţii. Cheltuielile trebuie să fie cât mai mici”, a adăugat Vasile Minea.
Prin reintegrarea taberei de la Nădrag în circuitul turistic se urmăreşte nu numai păstrarea unui brand cunoscut, ci şi relansarea turismului în comună odată cu o oarecare creştere a bunăstării locuitorilor. ”De vreo patru ani de zile tabăra nu mai funcţionează. Când era deschisă şi veneau copii din toate părţile, veneau şi părinţii lor să-i vadă, contribuind astfel la turismul local.
Vrem să o repunem în circuit, să aducem copii de peste tot, să vină părinţii lor să-i viziteze, contribuind astfel la ridicarea turismului local şi care să fie potenţiali consumatori pentru bunuri de consum. De aceea nu vrem să câştigăm din ea şi vom pune nişte preţuri modice, doar cât să ne acoprim cheltuielile”, a încheiat viceprimarul de la Nădrag.
Capacitatea actuală de cazare a taberei de la Nădrag este de aproximativ 70 de locuri, dar ea va fi crescută prin amenajarea unor camere la mansardele celor două clădiri.
{jathumbnail off images=”images/Stiri/sitenou/nadrag.jpg”}