Școala Gimnazială Balinț a primit ca donație de la o unitate de învățământ din Danemarca table smart cu diagonala de 243 cm pentru toate sălile de clasă.
Acestea au fost deja montate, iar apoi s-au achiziționat laptopuri noi, proiectoare performante și cele necesare pentru folosirea în bune condiții ale tablelor.
Este prima școală din mediul rural din județul Timiș cu astfel de dotări.
”Am încercat să facem o şcoală prietenoasă cu elevii, folosind noile tehnologii în beneficiul lor. Prin dotarea sălilor de clasă cu astfel de dispozitive dorim creșterea calității învățământului, eficientizarea procesului educațional și adaptarea la nevoile elevilor. Şcoala noastră are WIFI, fiecare copil are un cont în Classroom în care pot să îşi încarce diferite teme. Profesorii scriu pe tabla inteligentă din clase, salvează ce au scris, iar la sfârşitul orelor pot transmite documentul PDF fiecărui copil. Tablele inteligente au senzori iar copiii pot scrie inclusiv cu degetul. Cea mai importantă investiție care trebuie făcută într-o comunitate este în copii deoarece ei reprezintă viitorul. Dar nici condițiile din școală nu sunt de neglijat. Sper ca dascălii și elevii să se bucure de noua dotare a școlii și mi-aș dori ca aceasta să fie normalitatea pentru orice sat din România. Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit în acest proiect”, a declarat Mihaela Kristof, director la Școala Gimnazială Balinț.
Școala din Balinț a mai primit de la aceeași școală din Danemarca, în vara anului 2021, mobilier școlar pentru două săli de clasă, transportul acestuia fiind perfectat împreună cu Primăria Comunei Balinț și partenerii din Danemarca în urma vizitei președintelui fundației Braedstrup Humaniter Forening în România.
De asemenea, recent, un proiect întocmit de echipa de cadre didactice a Școlii Gimnaziale Balinț prin Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar, a fost ales câștigător cu 9 puncte din 10.
Prin intermediul acestuia, școala va beneficia de 70.000 euro, fonduri nerambursabile, pentru elevii din gimnaziu, în vederea reducerii abandonului școlar.
Vor fi desfășurate pe parcursul a trei ani activități de prevenire a abandonului școlar, prevenirea bullyingului, activități de intervenție (program școală după școală), tabere de vară, activități extracurriculare, precum și digitalizarea unei săli de clasă.