Două cadre didactice de la Școala gimnazială Eftimie Murgu au inițiat un proiect educativ destinat vacanței de vară, având ca model sistemul de școlarizare din Japonia și Finlanda.
Proiectul, coordonat de învățătorii Gabriela Bușe și Florin Bușe va fi pus în practică sub forma unei tabere de vară, împărțită în trei serii de participare, prima serie fiind programată pentru perioada 1-8 iulie, a doua între 15 și 22 iulie, iar a trei între 22-29 iulie. Locul de desfășurare al taberei a fost ales în munții Apuseni, la 40 de km de municipiul Cluj-Napoca, într-o zonă situată la 900 m altitudine, în apropiere fiind râul Someșul Rece și pârâul Toporiștilor.
“Conceptul acestui proiect se adresează tuturor copiilor care doresc să facă sport în aer curat de munte, să învețe să mănânce sănătos, să învețe jocuri educative, sportive și distractive, să dezvolte abilități de socializare, comunicare verbală și nonverbală, abilități de supraviețuire și orientare în spațiu, abilități matriciale și de echilibru mental, abilități de cercetare și portecția mediului, prinderea peștilor cu mâna și multe altele. Zilnic vor fi probe, jocuri și provocări. Fiecare serie va cuprinde 20 de elevi, care vor fi împărțiți în patru echipe: Istețul, Echilibratul sau Creativul, Sportivul, Harnicul și Aventurierul sau Cercetașul. Va exista și o zi rezervată unei excursii în municipiul Cluj-Napoca, cu vizitarea noului stadion și a altor obiective de interes. De asemenea, vor fi expediții în natură, focuri de tabără, făuriri de unelte, ustensile și ambarcațiuni, serate tematice, jocuri interactive și întrecerea Comoara din Pădure.”, a explicat învățătoarea Gabriela Bușe.
Tabăra se adresează copiilor între 7 și 13 ani. Pentru informații suplimentare se poate apela numărul de telefon 0721 934 250.