Conducerea societăţii comerciale Salprest a prezentat Consiliului Local, în şedinţa desfăşurată la sfârşitul lunii octombrie, situaţia privind creanţele şi plăţile restante pe care le avea înregistrate în ultima zi a lunii august.
Conducerea societăţii comerciale Salprest a prezentat Consiliului Local, în şedinţa desfăşurată la sfârşitul lunii octombrie, situaţia privind creanţele şi plăţile restante pe care le avea înregistrate în ultima zi a lunii august.
Din situaţia debitorilor şi clienţilor neîncasaţi întocmită la data de 31 august, rezultă că Salprest avea de încasat 939.000 de lei. Scăzând facturile curente, în valoare de aproximativ 463.000, rezultă că societatea ar trebui să încaseze 476.000 lei din facturile mai vechi de trei luni.
”Avem procese la zi pentru toţi cei care au facturi mai vechi de un trimestru. Pe toţi aceştia i-am acţionat în instanţă pentru a ne recupera banii, deşi uneori e foarte greu. Şi mă refer aici la firmele care sunt în faliment, unele având datorii şi de 20.000 lei”, ne-a declarat Mircea Ghera, managerul Salprest.
Într-un top al datornicilor societăţii Salprest, pe primul loc s-ar clasa populaţia de la case, de la care trebuiau încasaţi 225,6 mii lei, urmată la o distanţă infimă de agenţii economici, ale căror creanţe ajung la 225 mii de lei. ”Spre deosebire de cei de la blocuri, unde restanţierii sunt amestecaţi printre cei cu plata la zi, pentru locuitorii de la case am recurs la toate metodele, somaţii, procese şi chiar neridicarea gunoiului. Sunt unii care după primirea somaţiei au venit pentru a discuta o reeşalonare a datoriilor, din diverse motive. Lucru pe care l-am şi făcut şi îl vom face şi în continuare, acceptând orice programare pentru plata restanţelor pentru cei de la case”, ne-a mai spus Mircea Ghera.
Datornici la Salprest mai sunt diverse instituţii bugetare cu 168.000 de lei, asociaţiile de proprietari – 138.560 de lei şi restul populaţiei de la blocuri – 122.025 lei. Alcătuind un clasament al datoriilor mai vechi de trei luni înregistrate de către Meridian 22, situaţia se prezintă cu totul altfel. În frunte s-ar afla tot populaţia de la case, cu 144.043 lei. Însă locurile următoare ar fi ocupate de către asociaţiile de proprietari – 90.060 lei, populaţia de la blocuri – 78.111 lei, agenţii economici – 70.437 lei şi unităţile bugetare – 42.466 lei.
{jathumbnail off images=”images/Stiri/sitenou/colectare.jpg”}