În zona Făgetului medicii veterinari au fost în alertă, după ce la una dintre probe, preluată din gopodăria unui crescător din Traian Vuia au existat suspiciuni de infestare cu parazitul trichinella spiralis. ”A fost o probă care ne-a creat probleme. În zona Făgetului medicii veterinari au fost în alertă, după ce la una dintre probe, preluată din gopodăria unui crescător din Traian Vuia au existat suspiciuni de infestare cu parazitul trichinella spiralis. ”A fost o probă care ne-a creat probleme. Eu am luat-o la faţa locului, însă am hotătâr să o duc şi la Făget ca să fim siguri. De acolo, a fost trimisă şi la Timişoara pentru o examinare amănunţită. Se pare totuşiu că suspiciunea noastră nu s-a confirmat”, declara doctorul veterinar Sorin Gruia, cel care a analizat carnea.
Iarna trecută primele cazuri de trichineloză s-au înregistrat în comuna Victor Vlad Delamarina, unde tocmai viceprimarul a consumat carne infestată. Acesta a trebuit să stea internat câteva zile în Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara pentru a se reface.
La sfârşit de săptămână, la Circumscripţia Sanitară-Veterinară din cartierul lugojean Micro IV s-au prezentat pentru a analiza carnea puţin peste 100 de persoane, acelaşi număr înregistrându-se şi la cabinetul doctorului Aurel Oros din Dealul Viilor. ”În comparaţie cu anii trecuţi, numărul celor care au venit pentru a analiza carnea pentru a vedea dacă nu e infestată trichineloscopic este foarte slab”, declara acesta.
Nici la Făget nu a fost înghesuială mare la cabinetele unde se preluau probele pentru analize. La cel al doctorului Remus Ardelean s-au efectuat în trei zile doar 50 de teste, alte 30 fiind realizate de doctorul Ioan Marti, în cabinetul de lângă piaţa agroalimentară.
{jathumbnail off images=”images/Stiri/sitenou/trichineloza.jpg”}