Ingrediente (4 porții)
- 150 ml pasta de roşii
- 100 ml ulei
- 1.5 l apă
- 150 g fasole verde
- 50 g orez
- 1 ceapă
- 1 ţelină
- 1 praz
- 2 morcovi
- 2 dovlecei
- 1 cartof
- 1 ardei gras
- sare
- pătrunjel
Preparare
Se spală, se curăţă şi se toacă toate legumele.
Într-o oală de 4-5 litri se pune uleiul şi se căleşte ceapa, ţelina şi prazul. Se adaugă toate legumele, se acoperă cu apă cu sare, și după 10 minute și orezul spălat.
Se fierbe supa, acoperită la foc mic, în jur de 20 de minute, până ce legumele şi orezul sunt gata. Se adaugă apoi pasta de roşii, se mai dă într-un clocot şi se stinge focul. Se serveşte cu pătrunjelul tocat.