Steven Ausnit, fiul marelui industriaş din perioada interbelică, a părăsit România, unde a venit pentru lansarea unui proiect de afaceri cu o valoare totală de 15 milioane de euro.
Întors deja în SUA, Steven Ausnit mărturiseşte că nu ştie când se va întoarce la Lugoj, Steven Ausnit, fiul marelui industriaş din perioada interbelică, a părăsit România, unde a venit pentru lansarea unui proiect de afaceri cu o valoare totală de 15 milioane de euro.
Întors deja în SUA, Steven Ausnit mărturiseşte că nu ştie când se va mai veni la Lugoj, dar le acordă toată încrederea partenerilor săi, Daniel Olariu şi Florin Măran.
A venit la Lugoj cu toată familia, a participat la un concurs de ciclism, organizat în cinstea nepotului său Byron, membru în echipa de ciclism a Universităţii Harvard, iar apoi a inaugurat centrul Memorial Max Ausnit şi a lansat proiectul de afaceri prin care se va construi, la Lugoj, cea mai modernă parcare de camioane din România. Acelaşi proiect prevede, după finalizarea autostrăzii, şi un complex de tip outlet, similar celui de la Pandorf (Austria).
„Arestat” în America
Milionarul, care deţine în SUA o importantă afacere de ambalaje din plastic, a mărturisit că mai mult de 10 zile nu o să poată să stea niciodată în România. „Eu din America nu pot să plec mai mult de trei săptămâni. Altfel se adună prea multe. Cum într-o călătorie merg de obicei la Londra sau Paris, în România apuc să vin doar 10 zile”, a declarat Steven Ausnit.
Când vine vorba de noi oportunităţi de afaceri la Lugoj, Steven Ausnit devine extrem de zgârcit în declaraţii. Chiar dacă Daniel Olariu, partenerul său din România, vorbeşte cu entuziasm despre extinderea afacerilor „Olariu, Ausnit şi Asociaţii”, fiul marelui industriaş interbelic este mult mai precaut.
„Una este destul pentru moment. Trebuie să pornim şi dacă are succes să ne gândim la altceva. La vârsta mea nici nu ar trebui să mă gândesc la altceva, dar mi-au rămas afacerile în sânge. Nu aş veni în România dacă nu aş crede că e o afacere bună şi dacă nu aş avea asociaţi de încredere. Dacă nu ai încredere în asociatul tău, e cea mai mare greşeală să intri”, a mărturisit Steven Ausnit.
Ţepuit de un american
Ausnit mai povesteşte că la un moment dat a făcut greşeli în afaceri, acordându-i încredere unui asociat american care a încercat să îl înşele. „Am avut o experienţă. Am făcut o afacere proastă, unde am crezut că e cineva în care pot avea încredere. A fost vorba de deschiderea unei staţii de radio în America. Am fost aproape de faliment, dar a fost bine într-un final că am reuşit să vindem la timp afacerea. Am învăţat că dacă nu eşti sigur de omul cu care eşti asociat nu are rost să faci afacerea”, a încheiat Steven Ausnit.