O nouă etapă în parcursul de dezvoltare al Școlii Gimnaziale Boldur. Este vorba despre proiectul de mobilitate în domeniul educației școlare, cu numărul de referință: 2021-1-RO01-KA122- SCH- 000019438, intitulat ”Mână în mână pentru o lume mai bună”, finanțat de Comisia Europeană, parte a Programului Erasmus+.
În cadrul acestuia, au fost selectate 10 cadre didactice ale Școlii Gimnaziale Boldur pentru a participa la două cursuri structurate de formare în străinătate.
Primul dintre acestea, ”How to prevent droput and school failure”, a avut loc în perioada 12-19 iulie în Malaga, Spania, cu participarea a cinci profesori.
”Proiectul de mobilitate a reprezentat pentru noi o oportunitate nesperată, având în vedere numărul mic de școli din mediul rural ce reușesc să facă parte din familia Erasmus+. Experiența a fost una inedită. Atmosfera detașată, dar productivă asigurată de mentori de excepție, activitățile dinamice, viziunea diferită asupra ceea ce înseamnă cu adevărat un proces instructiv-educativ centrat pe elev, metodele moderne de stimulare a creativității, dar și echipele de lucru, oamenii minunați din spatele participanților la mobilitate, ne-au marcat și au schimbat hotărâtor tot ceea ce știam. În plus, totul a avut loc pe un tărâm încărcat de istorie, bogat în cultură și peisaje mirifice. Am revenit pe meleagurile natale alții decât am plecat, încrezători în noi înșine, cu determinarea și dorința nestăvilită de a oferi înzecit din cunoștințele acumulate elevilor noștri. Da, putem avea o școală ca afară, iar copiii și elevii noștri merită să depunem toate eforturile pentru a face lucrul acesta posibil! Mulțumim din suflet d-nei director, Flavia Cut-Lupulescu, cea care a făcut totul posibil, deschizătorul nostru de drumuri, și le dorim colegilor ce vor pleca în cea de-a doua mobilitate să aibă parte de o experiență la fel de înălțătoare precum cea trăită de noi!”, a declarat prof. Miruna Laudacescu, membru în echipa de proiect și participant la prima mobilitate.
Urmează cursul Teaching Principles and Methods in Inclusive Education, unde vor merge tot cinci profesori, în intervalul 19-27 august, la Caldas da Rainha, Portugalia.
Selecția s-a realizat pe baza dosarelor de candidatură, care s-au depus la secretariatul Școlii Gimnaziale Boldur, în perioada 25-31 mai 2022.
Din echipa de management fac parte Flavia Cut Lupulescu (manager proiect), Miruna Laudacescu (asistent manager), Elena Șendroni (responsabil diseminare), Mirabela Teslovan (administrator financiar) și Daniel Ianăș (responsabil activități didactice post mobilitate).
Comisia de selecție a cadrelor didactice este alcătuită din președinte prof. Ioan Borlovan, Liceul tehnologic ”Valeriu Braniște” Lugoj, membru prof. Melania Miculeac, Universitatea Europeană ”Drăgan” Lugoj și secretar prof. Gabriela Rădeanu, Școala Gimnazială Boldur.
Comisia de contestații este reprezentată de președinte ec. Ioan Bîrlad, șef serviciu Casa de pensii Lugoj, membru prof. Ionel Petrea, director Școala Gimnazială Margina și secretar prof. Larisa Munteanu, Școala Gimnazială Boldur.