Atât de gustoasă și plină de nutrienți încât merită sacrificiul.
O rețetă ce se prepară în maxim 15 minute, foarte simplă dar foarte gustoasă și sățioasă. Beneficiile consumului de peşte gras, între care se numără şi somonul, sunt numeroase şi atestate ştiinţific.
Printre acestea putem aminti: reduce riscul de boli coronariene, de infarct, de Alzheimer şi previne apariţia degenerescenţei maculare, principala cauză a orbirii la persoanele trecute de vârsta de 50 de ani.
Însă un studiu publicat de curând în revista Science pune pe jar lumea academică şi populaţia şi afirmă că majoritatea varietăţilor de somon care se găsesc în comerţ sunt specii de cultură care conţin foarte multe chimicale.
Ingrediente:
– 1 file somon cca 300 gr
– 250 gr broccoli
– piper cu lămâie
– condimente Kotanyi Exotic
– condimente Kotanyi pentru legume
Mod de preparare:
Într-o crăticioară punem apa la fiert împreună cu o lingură de condimente Kotanyi Exotic. Condimentul conține sare de mare aromată, chilli, chimen negru, ghimbir, etc. Puteți adăuga orice condimente doriți după propriul gust.
Când apa clocotește introduceți ușor fileul de somon în apă și îl lăsați maxim 10 minute.
Îl scoatem și îl lăsăm deoparte. Odată cu peștele punem și broccoli la fiert. Punem apa într-o crăticioară și sare de mare.
Adăugăm buchețelele de broccoli și le lăsăm să fiarbă cca 5 minute.
Broccoli trebuie să rămână verde și crocant. Când e gata îl scoatem pe un platou cu ajutorul unei supiere.
Punem peștele pe farfurie și îl condimentăm cu piper, cu lămâie și opțional pentru un plus de gust și pentru culoare adăugăm condiment Kotanyi Exotic.
Presărăm peste broccoli condiment pentru legume și îl așezăm în jurul peștelui.