SC Ardelean Adrian Company SRL şi compania de asigurări Allianz ţiriac sunt în proces la Judecătoria Lugoj. Litigiul a pornit de la un accident rutier în care au fost implicaţi soţia lui Adrian Ardelean şi un inginer care lucra la centura Lugojului.
SC Ardelean Adrian Company SRL şi compania de asigurări Allianz ţiriac sunt în proces la Judecătoria Lugoj. Litigiul a pornit de la un accident rutier în care au fost implicaţi soţia lui Adrian Ardelean şi un inginer care lucra la centura Lugojului.
Procesul în care Ardelean are calitate de reclamant şi Allianz Ţiriac are calitate de pârât a fost înregistrat în luna decembrie a anului trecut şi în prezent este în faza de administrare a probelor, următorul termen fiind fixat în 12 septembrie. Potrivit lui Adrian Ardelean, procesul a fost deschis în momentul în care compania de asigurări a refuzat să plătească daunele unui accident în care a fost implicată soţia sa.
Accidentul a avut loc la ieşirea din Lugoj spre Coştei. ”Soţia îl ducea pe cel mic la pescuit, la Pescăruşul. A semnalizat stânga şi a oprit să dea prioritate unei maşini care circula din sens opus, moment în care a fost lovită în partea stângă faţă de acel inginer care lucra la centură. Omul şi-a recunoscut vina, poliţiştii au constatat accidentul, dar cei de la Allianz au refuzat să plătească daunele, spunând că accidentul a fost înscenat”, a declarat Adrian Ardelean.
Potrivit omului de afaceri lugojean, repararea maşinii Mercedes C 220, a costat aproximativ 3.000 de lei. Ardelean susţine că nu e vorba neapărat de banii cheltuiţi pentru reparaţii, cât e vorba de un principiu. „Nu vreau să-i las nici dacă o să mă coste dublu acest proces. Oricum, dacă o să câştig, o să le cer şi cheltuieli de judecată”, a mai declarat Ardelean.
Avocatul Ioana Frateş, specializat în domeniul asigurărilor, susţine că refuzul la plata daunelor se face în momentul în care există dubii cu privire la modul în care s-a produs accidentul.
„Probabil sunt situaţii în care există o necorelare între declaraţii şi avarii. Se dispun cercetări, iar acolo unde există dubii, inspectorii constatatori efectuează investigaţii suplimentare. Sunt şi cazuri în care chiar şi expertizele judiciare au demonstrat că accidentul nu se putea produce în condiţiile descrise de părţile implicate, dar niciun accident nu are un tipar anume”, a declarat Ioana Frateş.
Potrivit avocatului, cei care merg până în instanţă ca să solicite daune societăţilor de asigurări sunt foarte puţini. „Nu sunt mulţi cei care au curajul să meargă până la capăt. Mulţi dintre ei sunt descurajaţi şi renunţă. Unii merg până la capăt. Allianz-ul nu are prea multe dosare de genul acesta”, a mai declarat avocatul Ioana Frateş.