Din cei 530 de elevi din Lugoj care au participat la simularea examenului de bacalaureat, 364 nu au obţinut notă de trecere.
Din cei 530 de elevi din Lugoj care au participat la simularea examenului de bacalaureat, 364 nu au obţinut notă de trecere, iar din cei 344 care au susţinut simularea la evaluarea naţională, 146 au obţinut note sub cinci
Peste 4.500 de elevi din judeţul Timiş au participat săptămâna trecută la simularea examenului de bacalaureat. Ei au susţinut simularea la o singură probă aleasă de ei, însă rezultatele sunt dezastruoase.
Cei mai mulţi au optat să susţină simularea examenului la limba şi literatura română. La această materie 61% dintre elevi nu au obţinut notă de trecere. La matematică situaţia stă şi mai prost. 73% dintre elevi au obţinut note sub 5. Doar trei elevi au obţinut note de 10.
Subiectele au fost făcute de reprezentanţii Inspectoratului ªcolar Timiş, iar gradul de dificultate este acelaşi cu cel al subiectelor de anul trecut de la examenul de bacalaureat.
În ceea ce priveşte municipiul Lugoj, 530 de elevi au participat la simularea examenului de bacalaureat. Dintre aceştia, 243 au ales să susţină simularea la matematică, 207 nu au reuşit să obţină o notă de trecere.
Nici la limba şi literatura română nu a fost mai bine. Din cei 207 de candidaţi, 123 nu au obţinut o notă de trecere. De asemenea, doi elevi din Lugoj au ales să susţină simularea la chimie, amândoi obţinând note sub cinci, 19 au ales biologia, 17 nu au obţinut note de trecere şi 33 au ales geografia, 15 dintre aceştia obţinând note mai mici de cinci.
Rezultate slabe au avut elevii şi la simularea evaluării naţionale. Peste 5000 de elevi din Timiş au participat la simularea evaluării naţionale. La limba şi literatura română 45% dintre elevi nu au obţinut note de promovare, la matematică 62% dintre elevi au obţinut note sub cinci, iar la limba maternă 29% dintre elevi nu au obţinut notă de promovare.
Nici la simularea evaluării naţionale din municipiul Lugoj lucrurile nu au stat mai bine. Din cei 344 de elevi participanţi, 146 nu au obţinut note de trecere. 165 au susţinut proba la limba şi literatura română, 35 obţinând note sub cinci şi 179 la matematică, 111 nereuşind să obţină note de trecere.
”Mă aşteptam şi nu mă aşteptam la aceste rezultate slabe. Da, pentru că elevii au ales o disciplină la care au probleme şi nu, pentru că suntem într-o perioadă a anului destul de înaintată şi mă gândeam că până acum lucrurile sunt puse la punct.
Rezultatele nu sunt încurajatoare, iar timpul este scurt. E clar că în acest moment conducerea unităţilor de învăţământ trebuie să ia măsuri de pregătire a elevilor”, ne-a spus inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.
Unitatea de învăţământ din Lugoj cu cei mai mulţi elevi nepromovaţi este Grupul ªcolar ”ªtefan Odobleja”. Aici, o clasă de 28 de elevi au simulat examenul de bacalaureat, opt la limba şi literatura română, 10 la matematică, şase la biologie şi patru la geografie. Dintre toţi aceştia, o singură elevă a obţinut notă de trecere (6,70), la limba şi literatura română.
Rezultate catastrofale şi la Liceul Teoretic ”Traian Vuia” din Făget şi Grup Şcolar ”Traian Grozăvescu” din Nădrag. La liceul din Făget, 112 elevi au simulat examenul de bacalaureat, 87 la limba şi literatura română (70 cu note sub şase), 12 la matematică (opt cu note sub şase) şi 13 la biologie (opt cu note sub şase). În ceea ce priveşte Grupul ªcolar ”Traian Grozăvescu” din Nădrag, 32 de elevi au participat la simulare, 24 la limba şi literatura română (19 cu note sub şase) şi opt la matematică (patru cu note sub şase).
{jathumbnail off images=””}