Sala Sporturilor „Lavinia Miloşovici” va găzdui sâmbătă, 10 decembrie, între orele 9-18 cea de-a III-a ediţie a memorialului ”Dan Bagiu” la fotbal. Anul acesta au fost înscrise în concurs opt echipe: CSM, Prietenii, Poliţia, Primăria, Micro I, Poli Micro IV, Arbitrii şi Presa
Sala Sporturilor „Lavinia Miloşovici” va găzdui sâmbătă, 10 decembrie, între orele 9-18 cea de-a III-a ediţie a memorialului ”Dan Bagiu” la fotbal. Anul acesta au fost înscrise în concurs opt echipe: CSM, Prietenii, Poliţia, Primăria, Micro I, Poli Micro IV, Arbitrii şi Presa, care vor fi împărţite în două serii, urmând ca la finalul turneului ocupantele locului al II-lea din fiecare serie să dispute finala mică, iar ocupantele primelor poziţii să dispute finala mare.
”Până acum au fost două ediţii foarte reuşite, cu meciuri foarte disputate. De la an la an încercăm să mai adăugăm câte ceva în regulamentul competiţiei pentru că am avut foarte mulţi participanţi de diferite categorii de vârstă, de la 17 până la 60 de ani şi atunci, împreună cu organizatorii, am hotărât ca această competiţie să fie dedicată doar persoanelor peste 30 de ani, pentru a evita acele meciuri disproporţionate din ediţiile anterioare”, a declarat Cosmin Petruescu, unul dintre organizatori.
Vineri, 9 decembrie, începând cu ora 19 la Sala Sporturilor „Lavinia Miloşovici” va avea loc şedinţa tehnică, la care vor participa reprezentanţii fiecărei echipe.
Dan Bagiu, fosta glorie a fotbalului lugojean din anii ’80, s-a stins din viaţă în anul 2008, într-un tragic accident de circulaţie. S-a remarcat prin ambiţie şi dăruire şi de-a lungul anilor a devenit unul dintre cei mai talentaţi portari de fotbal pe care i-a dat şcoala lugojeană, echipele de frunte ale ţării dorindu-şi-l în lot.
În anul 1983, la vârsta de numai 16 ani a fost inclus în echipa mare a oraşului, Vulturii Lugoj. Tot în acelaşi an a fost cooptat pentru lotul de portari al echipei naţionale de tineret. Trei ani mai târziu, în anul când Steaua Bucureşti cucerea Cupa Campionilor, la vârsta de 19 ani a devenit titular al echipei de tineret celebrei Steaua Bucureşti, iar anul următor a ajuns în lotul mare al roş-albaştrilor, sub conducerea marelui antrenor Anghel Iordănescu, fiind coleg de buturi cu portarul Liliac.
După perioada petrecută la echipa mare, Dan Bagiu a jucat titular în poarta formaţiei Steaua Mizil antrenată de Bujor Hălmăgeanu, echipa satelit de atunci a câştigătorilor Cupei Campionilor Europeni. În anul 1988, la vârsta de 22 de ani, după trei ani petrecuţi în Bucureşti, s-a întors în Banat ca să apere poarta Progresului Timişoara.
După Revoluţie, în anul 1991, Dan Bagiu a devenit colegul cunoscutului portar Câmpeanu de la Divizionara A Gloria Bistriţa condusă de Remus Vlad. Aici a apărat în meciuri importante împotriva unor formaţii de top ale fotbalului românesc. După doi ani de zile în 1993 a revenit definiv la Lugoj şi timp de un an de zile a fost portarul titular al lui Venus Lugoj, iar în 1994 s-a retras din activitatea competiţională de performanţă.
A stat aproape de fotbalul mare şi după anul 2000, implicându-se în conducerea şi organizarea echipei de fotbal Vulturii Lugoj, iar între 2004 şi 2006 a fost organizatorul de competiţii al formaţiei Auxerre Lugoj.
După dispariţia sa, un grup de prieteni şi colegi au hotărât ca în fiecare an să organizeze un turneu de fotbal în sală în memoria celui care a fost Dan Bagiu.
{jathumbnail off images=”images/Stiri/sitenou/fotbal_sala.jpg”}