Vara este prin excelenţă anotimpul salatelor şi al legumelor. Profită de oferta generoasă din pieţe şi prepară acasă salate delicioase.
Una dintre salatele recomandate de mine este şi salata cu cartofi şi ierburi.
Această salată se prepară uşor, este sănătoasă şi are o aromă aparte. Cartofii neutralizează acidul gastric, motiv pentru care este romandat persoanelor care suferă de ulcer şi gastrită.
Cartofii sunt o sursă importantă de vitamine şi minerale.
Un cartof mediu, mâncat cu tot cu coajă, conţine 27mg de vitamina C (45% din doza zilnică recomandată), 620 mg de potasiu (18% din dzr), 0,2 mg vitamina B5 (10% din dzr), plus tiamina, riboflavina, niacina, magneziu, fosfor, fier şi zinc.
Cartofii consumaţi cu iaurt sunt o combinaţie excelentă pentru persoanele care ţin dietă, dar şi ca mască împotriva îmbătrânirii.
Ingrediente
- un kilogram cartofi noi
- 50 grame oţet
- 2 linguri ulei de măsline
- o legătură hatmatuchi tocat
- ceapă verde tăiată
- 2 linguriţe tarhon
- piper
Mod de preparare
Pune cartofii la fiert într-o cratiţă cu apă.
Lasă-i să fiarbă timp de 25 – 30 de minute.
După ce au fiert, scurge-i bine de apă. Într-un bol, amestecă oţetul cu sarea.
Adaugă treptat şi uleiul de măsline, până cand obţii o pastă omogenă.
Adaugă ceapa verde tocată, hatmatuchi şi piperul.
Amestecă bine. Adaugă apoi şi cartofii fierţi şi amestecă bine.