Carnea de porc a devenit în ultimul timp unul dintre alimentele cele mai iubite si consumate, în ciuda efectelor dăunătoare.
Unele persoane consideră carnea de porc o alternativă sănătoasă la carnea de vită. Consumată în cantităţi moderate, carnea de porc este o buna sursă de energie, având efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor şi performantelor mentale. Prin conţinutul de antioxidanţi esenţiali, carnea de porc asigură o mai bună imunitate a organismului.
Ingrediente pentru rulada din cotlet cu cârnat:
– cotlet de porc, 200g
– cârnat, 100 g
– sare, piper , ulei
– spanac, 100g
Mod de preparare:
Felia de cotlet se bate cu ciocanul, apoi se condimentează. De pe cârnat se ia jos pieliţa. Spanacul se scurge dacă conţine apă, apoi se întinde pe felia de coltet. Se pune cârnatul taiat în 2 felii pe lungime, la capeţi se împătură şi totul se rulează strâns. Rulada formată se leagă cu aţă, se prăjeşte puţin la tigaie până prinde o culoare aurie. În tigaie se mai adaugă un
pahar de apa şi se pune totul la cuptor acoperit cu folie timp de 10 minute la 180 g. După ce se scoate din cuptor se lasă să stea 5 minute , după care se taie în 4 bucăţi. Se poate servi cu o garnitură de legume mexicane sotate cu unt.