Este, şi va fi mereu, carnea preferată din care să faci o ruladă bună şi savuroasă. Oricine poate rula ceva în carnea de pui, apoi să o dea la cuptor, să-i adauge un sos bun şi gata masa.
Rulada de pui cu şuncă şi legume poate fi servită atât pe post de aperitiv, cât şi fel principal de mâncare, însoţită de o garnitură de cartofi sau de orez.
INGREDIENTE:
– 1 piept mare de pui;
– 3 felii de caşcaval;
– 2 felii de şuncă;
– 50 g carne tocată de porc;
– 1/2 ceapă roşie;
– 1/2 ardei roşu;
– 1/2 ardei verde;
– 1 morcov fiert;
– sare, piper, boia dulce, cimbru;
– 50 g vin alb;
– 3 linguri ulei de măsline.
PREPARARE:
Călim carnea tocată de porc cu ceapă tocată mărunt într-o lingură de ulei, având grijă să o condimentăm cu sare, piper şi puţin cimbru. Pieptul de pui îl tăiem astfel încât să obţinem o bucată întinsă şi subţire. Batem cu ciocanul de carne pentru a frăgezi, apoi condimentăm cu sare şi piper. Acoperim cu caşcaval, apoi cu şuncă. Punem carnea tocată peste şuncă, o întindem uniform, apoi punem câte o felie de ardei verde, ardei roşu şi morcov fiert. Rulăm pieptul de pui şi îl strângem cu o sfoară. Trebuie să avem grija să strângem bine capetele, astfel încât să nu ne iasă umplutura din ruladă.
Îmbrăcăm rulada în folie de staniol şi o dăm la cuptor pentru 20 de minute la 200°C. După acest interval scoatem folia, turnăm vinul peste carne, apoi uleiul de măsline, presărăm sare, piper, cimbru şi boia. Dăm rulada înapoi în cuptor până se rumeneşte.