Ingrediente (8 porții)
- 100 g zahăr
- 100 g ciocolată neagră
- 30 g pudră de cacao
- 300 ml smântână dulce
- 6 ouă, separate
- 2 linguri faină
- 2 linguri lapte
Preparare
Se încălzește cuptorul la 180°C.
Se pregătește o tavă pentru rulouri care va fi unsă cu unt. Se tapetează apoi cu hârtie de copt.
Se mixează într-un bol gălbenușurile cu zahărul. Se adaugă pudra de cacao și făina, după care se toarnă ciocolata topită la bain-marie și laptele.
Se amestecă bine. Într-un bol separat se bat albușurile spumă.
Se toarnă jumătate din compoziție peste spuma de ouă și se amestecă constant, apoi și cealaltă jumătate. Se răstoarnă mixtura în tava pregătită și se nivelează suprafața.
Se lasă la cuptor 10-12 minute. Când s-a răcit, se scoate pe un prosop umed și se rulează.
Se lasă rulată 5 minute, după care se rulează înapoi.
Pentru cremă, se amestecă într-un bol, cu ajutorul unui mixer, smântâna dulce până când se obține frișcă. Se toarnă peste blat și se întinde bine, lăsând 3 cm distanță până la margini. Se rulează încet prăjitura.
Se servește cu căpșune.