Ingrediente
Mod de preparare
Separăm ouăle, iar gălbenușurile le adăugăm pe rând în compoziția cu lapte, mixând bine după fiecare.
Albușurile le batem spumă tare cu un praf de sare, apoi le încorporăm cu mișcari ușoare, de jos în sus, în compoziția cu gălbenușuri.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Turnăm compoziția într-o tavă de dimensiuni 28/40 tapetată cu hârtie de copt, și o dăm la cuptor pentru 20-25 minute, până se rumenește ușor deasupra.
Scoatem tava cu grijă din cuptor și o lăsăm două minute să se odihnească, apoi o acoperim cu hârtie de copt și întoarcem tava cu fundul în sus printr-o mișcare fermă. Rulăm blatul ajutându-ne de hârtia de la bază și-l lăsăm la răcit.
Pentru umplutură am folosit cașcaval simplu combinat cu afumat, dar cred că se pot face orice combinații de brânzeturi, inclusiv cu carne și legume. Așadar am dat cașcavalul pe răzătoarea cu găuri mari, am desfăcut rulada, am pus umplutura și am rulat din nou. Am mai introdus rulada la cuptor pentru 5 minute, tot la 180 de grade, pentru a se închega umplutura.
Servim cu mare poftă ca aperitiv sau la micul dejun lângă o cană mare de lapte sau o cană cu cafea petru cine preferă varianta asta.
Pofta bună!
Ingrediente
Mod de preparare
Separăm ouăle, iar gălbenușurile le adăugăm pe rând în compoziția cu lapte, mixând bine după fiecare.
Albușurile le batem spumă tare cu un praf de sare, apoi le încorporăm cu mișcari ușoare, de jos în sus, în compoziția cu gălbenușuri.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Turnăm compoziția într-o tavă de dimensiuni 28/40 tapetată cu hârtie de copt, și o dăm la cuptor pentru 20-25 minute, până se rumenește ușor deasupra.
Scoatem tava cu grijă din cuptor și o lăsăm două minute să se odihnească, apoi o acoperim cu hârtie de copt și întoarcem tava cu fundul în sus printr-o mișcare fermă. Rulăm blatul ajutându-ne de hârtia de la bază și-l lăsăm la răcit.
Pentru umplutură am folosit cașcaval simplu combinat cu afumat, dar cred că se pot face orice combinații de brânzeturi, inclusiv cu carne și legume. Așadar am dat cașcavalul pe răzătoarea cu găuri mari, am desfăcut rulada, am pus umplutura și am rulat din nou. Am mai introdus rulada la cuptor pentru 5 minute, tot la 180 de grade, pentru a se închega umplutura.
Servim cu mare poftă ca aperitiv sau la micul dejun lângă o cană mare de lapte sau o cană cu cafea petru cine preferă varianta asta.
Pofta bună!