Comisiile de cenzori ale celor două societăţi care aparţin Consiliului Local – Meridian şi Salprest – au fost înnoite odată cu expirarea mandatelor. Înnoite este doar un termen tehnic, în practică aceleaşi persoane, cu mici excepţii, fiind instalate în comisiile celor două societăţi.
După expirarea actualului mandat, de la data de 1 septembrie activitatea financiară a Meridian şi Salprest va fi verificată de comisii de cenzori nou-formate care au fost aprobate în şedinţa de consiliu din data de 31 iulie.
La o scurtă privire asupra numelor care apar în aceste comisii ca membri şi membri supleanţi, se poate observa că nu diferă foarte mult de numele unor consilieri sau lideri politici locali: Bădina, Miculeac, Crăciunescu, Blidariu.
Altele sunt nume din politica locală sau apropiaţi ai oamenilor politici.
Comisia de cenzori a societăţii Meridian este compusă din membrii Vasile Eftinoiu, Doina Bădina, Tina Tănase, Marius Pfeiffer şi Daniel Miculeac, iar ca membri supleanţi sunt Stela-Viorica Crăciunescu, Lavinia Mustaţă şi Dana-Mirabela Blidariu.
De cealaltă parte, la Salprest s-au votat ca cenzori următorii: Simona Marinescu, Doris Daiana Bondoc, Angela Adi, Ion Sfercoci, Ion Leonard Giubelean, Vasile Eftinoiu, Tina Tănase, Daniel Miculeac, ultimii trei fiind membri supleaţi.
Curios este că toţi cei trei membri supleanţi de la Salprest sunt membri cu drepturi depline la Meridian.
Pentru funcţia pe care o deţine în cadrul societăţilor fiecare membru plin al comisiilor de cenzori încasează lunar peste 300 de lei net.
Activitate (ferită) „de ochii lumii”
Cu toate acestea, niciodată nu au fost făcute publice probleme sau neconcordanţe financiare descoperite de comisiile de cenzori înaintea Curţii de Conturi, semn că totul se derulează fără cusur în cele două societăţi.
Activitatea comisiilor este şi ea relativă, cel puţin la Meridian unde auditul nu se efectuează după un calendar precis şi nu se poate spune de câte ori s-a întrunit comisia în mandatul ce stă să expire. Managerul Salprest susţine că în cazul societăţii pe care o conduce cenzorii efectuează controale lunar.
„La noi controalele se fac lunar, sunt procese verbale pentru fiecare control. Comisia de cenzori este prima care răspunde în situaţiile în care vine Curtea de Conturi în control, verifică bugetul, ne ajută la încheierile de an, au prima răspundere, mai ales că preşedintele comisiei este contabil autorizat”, ne-a declarat Mircea Ghera, manager Salprest.
Hotărârea de consiliu care validează noile comisii de cenzori intră în vigoare începând cu data de 1 septembrie 2014 şi este valabilă până la data de 31 august 2017.
traisaca partidul si bravul lui conducator