
Institutul Naţional de Statistică (INS) va anunţa în 4 iulie rezultatele finale privind populaţia ale recensământului care a avut loc în 2011, iar cele privind locuinţele vor fi făcute publice în septembrie-octombrie, a anunţat marţi preşedintele instituţiei, Tudorel Andrei, arată Mediafax.ro.
„Acest decalaj provine din faptul că rezultatele finale trebuiau anunţate în octombrie, conform calendarului. Noi am făcut eforturi pentru a anunţa rezultatele în iulie, cu câteva luni înainte”, a declarat Tudorel Andrei.
Potrivit rezultatelor preliminare ale Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor 2011, anunţate în august 2012, populaţia stabilă a României este de 19.043.767 de persoane, cetăţeni români şi străini cu domiciliul sau reşedinţa în România, dintre care 9.764.011, respectiv 51,3%, sunt femei.
Rezultatele preliminarii arătau la Lugoj că 20% din locuinţe erau goale
Cifrele finale ale recensământului la Lugoj au fost stabilite şi odată cu ele se pot confirma şi câteva bănuieli care nu aveau fundament până acum. Cel mai important aspect remarcat prin cifre este numărul locuinţelor care stau neocupate acum în municipiu, circa 3.200.
Raportând această cifră la numărul total de locuinţe stabilit în urma recensământului (17.881), reiese că 20% din locuinţe sunt goale. Practic, asta înseamnă că în medie într-un bloc cu 20 de apartamente patru sunt nelocuite.
„O parte din această sumă este explicată prin absenţa a 2.339 de lugojeni de la domiciliu. Dintre aceştia, 840 sunt plecaţi din municipiu pentru o perioadă de maxim 12 luni, iar 1.499 lipsesc mai mult de un an de zile”, ne-a declarat la acea vreme Dan Ciucu, recenzorul-şef al Lugojului.
Din datele furnizate de acesta mai reiese că în municipiu există 6.888 de clădiri cu destinaţia de locuinţă, dar şi 22 de spaţii colective de locuit, unde intră hotelurile şi căminele.
Numărul total de persoane care locuiesc în Lugoj este, conform rezultatelor preliminarii, de 37.336.
Ortodocşii sunt mai mulţi cu 3 procente
În anul 2011 religiile sunt împărţite în Lugoj astfel: ortodocşi – 79%, romano-catolici – 8%, greco-catolici – 2%, reformaţii, baptiştii şi penticostalii reprezintă fiecare 3% din religiile cu adepţi în Lugoj.
Cifrele diferă faţă de cele din 2002 doar în privinţa religiei ortodoxe care era reprezentată la acea vreme prin 76% din lugojeni.