Consilierii locali lugojeni se vor întruni astăzi, de la ora 14, în Sala de Protocol a Primăriei, într-o ședință extraordinară.
Pe ordinea de zi sunt trei proiecte de hotărâri ce privesc aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Serviciului de Asistență Medicală – Învățământ, desemnarea unui apărător care să reprezinte interesele Consiliului Local în toate fazele procesuale și aprobarea bugetului local pe anul în curs.
Cel mai fierbinte punct care va fi supus la vot este bugetul local, care prevede mai multe obiective importante pentru comunitatea lugojeană.
Pentru bugetul inițial de venituri pentru anul curent este în valoare de 353.917,65 mii lei, având la secțiunea de funcționare suma de 135.768,47 mii lei și la secțiunea de dezvoltare 218.149,18 lei, conform anexei.
Din excedentul anului trecut, în valoare de 86.332,08 mii lei, finanțarea cheltuielilor secțiunii de funcționare, în 2024, este de 7/837,40 mii lei, iar suma ce va fi alocată pentru cheltuielilor secțiunii de dezvoltare în anul curent este de 75.719,16 mii lei.
Printre multiplele obiective incluse în programul de investiții pe 2024 se află realizarea/extinderea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și stații de tratare a apei, reabilitare foraje Uzina Nr. 1, modernizare fântâni pentru apă, reabilitarea pasarelei pietonale din Cotu Mic și relocarea conductei de apă, o achiziție pentru un camion destinat Detașamentului de Pompieri din Lugoj, modernizarea iluminatului public, etapa I, un studiu de soluție pentru un parc fotovoltaic pe strada Timișorii, sistematizare rutieră și realizări parcări în zona Stadion I, bloc 5, realizarea de studii aferente obiectivelor de investiții pentru parcări în Cotu Mic, în jurul blocurilor 11-23-19A, B-18.
Printre cele vizate sunt, la investiții în continuare, reabilitarea energetică a Muzeului de Istorie și Etnografie Lugoj, reabilitarea clădirii memoriale ”Casa Ion Vidu” (PT+execuție), un proiect tehnic, un proiect tehnic, DTAC și detalii execuție pentru obiectivul ”Sală de sport cu spații de cazare pentru sportivi.
Nici instituțiile de învățământ din oraș nu au fost uitate, iar în programul de investiții propus se află reabiliatea energetică a unităților. De exemplu, pentru Școala Gimnazială Nr. 2 se are în vedere realizarea unui teren sportiv cu suprafață de tartan, grupuri sanitare noi și amejarea unui cabinet medical. Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu” va beneficia de reparații capitale a sălii de sport, refacerea grupurilor sanitare, cabinet medical, un teren de sport asemănător Școlii Gimnaziale Nr. 2. Grădinițele din municipiu vor beneficia și ele de noi locuri de joacă și alte modernizări necesare și urgente.
Pentru curățenia orașului, administrația locală își dorește noi dotări pentru eficientizarea muncii, precum o mașină de tuns iarba, motocoase, tocătoare defrișat atașat la tractor, o nouă tură de coșuri pentru gunoi și alte echipamente pentru întreținere. Totodată, edilii locali au introdus pe lista programului de investiții și o nouă tură de achiziție și montare de locuri de joacă pentru copii.