Ingrediente:
- 4 bucăți piept de pui si 2 aripioare
- 1 ardei gras roșu, 1 ardei galben
- 90 g prosciutto
- 3 căței de usturoi pisați
- 200 g roșii tocate
- 130 ml vin alb
- 150 ml supă de pui
- ulei de măsline
- 2 linguri capere
- mână de pătrunjel
- sare, piper, oregano, cimbru
Preparare:
- Pui în stil roman după rețeta celebrei și simpaticei Giada De Laurentiis: super gustos, super ușor de făcut și mai rapid decât ai crede. O masă completă și sățioasă, pe placul întregii familii.
- Asezonează puiul cu sare și piper și pune-l la prăjit în ulei încins, până se rumenește ușor pe toate părțile. Scoate-l pe o farfurie.
- În aceeași tigaie, pune la călit ardeii tăiați în prealabil și prosciutto-ul, tăiat și el. Lasă la călit aproximativ 5 minute. Adaugă usturoiul, amestecă ușor. Mai lasă pe foc 1 minut. Pune roșiile, vinul și restul de condimente în tigaie. Amestecă bine.
- Adaugă și carnea peste ingredientele din tigaie, supa de pui. Amestecă, micșorează focul, pune capacul și lasă la fiert până se pătrunde puiul (15-20 de minute).