Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de marți, 17 septembrie, s-a aflat un singur punct și anume aprobarea proiectului tehnic și a principalilor indicatori tehnico-economici actualizați, pentru obiectivul de investiții ”Creșterea calității vieții din Municipiul Lugoj prin reabilitarea spațiilor verzi și modernizarea parcurilor”.
La apelul președintelui de ședință Adrian Serendan au răspuns 14 consilieri municipali, 5 cu prezență fizică și 9 online (Flavia Lorena Cut Lupulescu, Sorin Jivulescu, Iosif Crăciunescu, Bogdan Blidariu, Daniel Dumitra, Cristian Galescu, Costel Vieru, Ionuț Dumitriu și Cristian Cornean).
La începutul întrunirii, liderul grupului PSD, Iosif Crăciunescu, a propus amânarea ședinței, pe următoarele considerente: ”în primul rând, nu au fost efectuate măsurile de consultare publică obligatorii pentru acest tip de proiecte. Un alt considerent este faptul că nu s-a ținut cont de sustenabilitatea proiectului, dat fiind faptul că acest proiect va avea nevoie de mentenanță. Aceste cheltuieli cu mentenanța, conform anexei 7, sunt cheltuieli neeligibile și trebuie identificate și prezentate la momentul depunerii proiectului. Ultimul considerent ar fi reducerea locurilor de parcare, care și așa sunt insuficiente la nivelul municipiului Lugoj, unde a crescut numărul de mașini și va trebui să reevaluăm această situație. Așadar, grupul PSD propune amânarea acestei ședințe”.
În replică, Adrian Serendan a afirmat că retragerea sau amânarea este hotărâtă de inițiator: ”eu nu-mi retrag acest proiect de pe ordinea de zi. Urmează ca dumneavoastră să votați în consecință. Demisia celor care au lucrat la acest proiect e pusă pe masă de acum trei săptămâni și intră în vigoare la 1 octombrie. De aceea nu-mi doresc o amânare pe proiecte”.
Apoi, președintele de ședință a răspuns, punct cu punct, la obiecțiile liderului grupului social-democrat: ”în legătură cu dezbaterea publică, pot să vă spun că au fost trimise chestionare și avem dovada că dezbaterea publică s-a făcut prin chestionare. Dacă ne referim la locurile de parcare, să știți că acolo nu există locuri de parcare marcate, fiecare parchează pe unde apucă, iar dv. ați aprobat prin HCL 106 din luna iunie 2024 acest SF, care includea și atunci locurile de parcare. Cât despre mentenanță, sunt convins că administrația viitoare va găsi suficienți bani. Sunt convins că politicul are câștig de cauză întotdeauna și veți găsi bani și pentru parcurile acestea. Eu vă doresc succes în viitor!”
După ce proiectul a trecut cu 11 voturi și trei abțineri ale consilierilor PSD, Adrian Serendan a răspuns afirmațiilor primarului ales Călin Dobra, publicate luni în ediția electronică ”Redeșteptarea”:
”Fără aproximații, vă dau cifre exacte. Din valoarea totală a proiectului, care este de 57.814.182,75 lei, valoarea neeligibilă (n.r. – cheltuieli suportate integral din fondurile proprii ale beneficiarului) nu este nici de 25 de milioane, nici de 35 de milioane, este numai 8 milioane. Mai mult, nu e cazul să discutăm și vă doresc o zi bună în continuare”.
Mai multe amănunte despre proiectul dezbătut în ședința din 17 septembrie, puteți citi în ediția tipărită a ”Redeșteptării”.
Vine Primarul ales si modifica hotararea. Desi nu stiu de unde va suplimenta locurile de parcare.
Mobra a debitat numai prostii despre proiectul asta… adevarul e ca el nu e prea renumit pt abilitatile de calcul si nici pt onestitate. Defapt, e ofticat ca ar fi ”rezolvat” el proiectul asta pe stilul Boldea, defalcat in proiecte mai mici cu atribuire directa. Dar ghinion, sponsorii din campanie trebuie sa mai astepte. :))