Administraţia locală susţine că 2015 a fost un an reuşit și că a dus la bun sfârşit cea mai mare parte din proiectele investiţionale planificate pentru acest an. Conform reprezentanților Primăriei, Lugojul a beneficiat de realizarea a 83 de proiecte, menite să reabiliteze şi să dezvolte urbea de pe Timiş.
“Consider că în acest an ne-am îndeplinit sarcinile pe care ni le-am propus pentru oraş, chiar dacă a fost un dificil, pe plan naţional. Din ce am stabilit la începutul anului, am reuşit să ducem la bun sfârşit 80% din planul de investiţii. Acest lucru se poate vedea în tot oraşul, mai ales la partea de drumuri şi trotuare, instituţii şcolare modernizate, spital, cinematograf, muzeu sau teatru ”, a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.
Peste 80 de proiecte finalizate
Programul de investiţii pentru 2015 a cuprins o listă de 106 proiecte. Au rămas nerealizate 23 dintre acestea, majoritatea în domeniul modernizării reţelelor de alimentare cu apă din oraş şi la complexul de agrement şi relaxare din cartierul Ştrand.
“Am rămas deficitari la reluarea şi continuarea lucrărilor de înlocuire şi modernizare a sistemului de alimentare cu apă, din motive independente de voinţa noastră. Este un contract semnat în urmă cu opt ani, început în 2008, din care mai sunt de modernizat 17 kilometri de conducte de mare capacitate, pentru care avem pregătiţi toţi banii. Până în prezent s-au introdus 66 de kilometri de tubulatură nouă din PVC pentru magistrale noi şi pentru alimentarea străzilor din oraş. Firma care a câştigat contractul a cerut o dublare a preţurilor pentru a finaliza proiectul, lucru pe care noi nu l-am acceptat. Un alt lucru, care la fel, nu a depins de noi, a fost legat de reluarea lucrărilor bazinului acoperit şi la ştrand, realizat în mare parte. În afară de aceste două obiective importante, pe care sperăm să le rezolvăm în perioada care urmează, la care se adaugă şi blocul de locuinţe sociale de la fosta unitate de infanterie, pentru care încă mai sunt termene litigioase în proces, precum şi proiectul de anvelopare termică a 84 de blocuri, care nu a fost deblocat de guvern, nu am avut proiecte pe care să nu le facem în acest an, în domeniul infrastructurii rutiere sau edilitare, a instituţiilor pe care le avem în administrare”, a mai precizat şeful executivului lugojean.
31 de străzi asfaltate
În 2015 municipalitatea a turnat asfalt pe 31 de străzi din cartierele Balta Lată, Buchini, Bocşei, JC Drăgan, Hezeriş şi Grozăvescu-Cernei-Xenopol.
S-a reuşit renovarea clădirii fostei securităţi din centrul istoric, a centrului pentru prevenirea violenţei domestice, de lângă Gară, a grădiniţelor PP2, PP4, PP5 şi PN7, a şcolilor 6 şi Eftimie Murgu, a Colegiului Naţional “T. Brediceanu” (amfiteatru, demisol), a teatrului, muzeului sau cinematografului (complet renovat şi modernizat).
Străzile Iuliu Maniu, Dimitrie Bolintineanu şi Bela Bortock aşteaptă îmbunătăţirea vremii pentru a putea fi asfaltate, fiind deja finalizată partea de licitaţie, pentru aceste trei drumuri din cartierul Eftimie Murgu (Balta Lată).
Primăria dă asigurări că Lugojul va avea suficiente fonduri pentru realizarea investiţiilor necesare în oraş, în următorii doi ani.
Aplauze pentru edilul orașului. Bun prieten cu Stepanescu. Doar că cel din urmă, nu a mai apucat să facă un bilanț. Acum este la un loc mai călduț.
Pana acum a fost bine . Vreau sa cred ca va fi si in continuare.Trebuie neaparat , pentru ca noi lugojenii suntem dornici sa avem un frumos oras european . Sigur ca asta ne obliga sa pastram curatenia si sa facem mai multa curatenie in si pe langa casa noastra. Asa se justifica fala noastra proverbiala. Iaca , avem si autostrada . Acum suntem cu adevarat in UE. Ne dorim si o cale ferata moderna . Da doamne bine la toti !
Va rog sa comparati cum arata astazi si cum au aratat acum 8 ani anumite obiective de modernizare a Lugojului si atunci se va vedea cat a progresat orasul nostru:Primaria,Biblioteca,Vamile de la Podul de Fier,Cinematograful,Teatrul,,Traian Grozavescu”,Muzeul de istorie,Piata noua,Bazarul,Podul pietonal,Zona Strand,SPA Lugoj,Cartierele din oras,Parcarile din toate cartierele ,Foisoarele,Salile de fittness gratuite,Strazile din oras, Trotoarele din Lugoj, Iluminatul{festiv,ornamental,arhitectural si public}Transportul in comun gratuit ,Patinoarul,Oraselele copiiilor gratuite de la Parcul G.Enescu si Concordia,Retelele de apa si canal,Bransamentele gratuite la apa pentru populatie,Sportul din Lugoj,Satele Maguri,Tapia si Armadia,Cartierul Balta Lata,Gradinitele si scolile din oras,Problema cainilor fara stapan,Malurile Timisului si aleele de pe maluri,Targul de Craciun,Cladirea Politiei si fostei securitati,31 blocuri izolate termic fara contributia locatarilor si comparatia este valabila pentru inca 100 de obiective mai mici.Toate acestea au necesitat un volum enorm de munca din partea noastra pentru lugojenii care fac in mod obiectiv aceasta comparatie.
Bazinul acoperit de inot , de peste un an a ramas in acelasi stadiu. Dupa ce ca este un bazin foarte mic , de tip satesc , nici nu ati reusit sa-l terminati . Sau v-a incurcat DNA-ul ? Oras european fara un banal bazin de inot . Hai ca m-am prins ! Trebuie inaugurat inainte de alegeri, asa cu vreo doua zile …