Aproape 50 de profesori şi elevi din Turcia, Spania şi Finlanda sunt prezenţi zilele acestea la Şcoala Nr. 2 din Lugoj.
Aproape 50 de profesori şi elevi din Turcia, Spania şi Finlanda sunt prezenţi zilele acestea la Şcoala Nr. 2 din Lugoj, unde se vor desfăşura mai multe activităţi comune din cadrul proiectului Comenius „Nutriţie prin Matematică, Tehnologia Informaţiei şi Limba Engleză”.
„Proiectul are ca scop studierea unor obiceiuri pe diferite meridiane şi latitudini, în ceea ce priveşte modul de hrănire al copiilor. Dacă nu este adecvat, să găsim un regim adecvat pentru copii. Este foarte important să implicăm copiii în cât mai multe activităţi atractive pentru ei”, a declarat profesorul Florin Mariş – coordonatorul local al proiectului.
Vizită la fabrica de pâine
Activităţile au debutat cu o prezentare a istoriei României, după care oaspeţii au fost împărţiţi în grupuri şi au vizitat şcoala şi totodată, au participat la ore de engleză.
„Miercuri dimineaţă vor avea loc trei activităţi specifice, vom împărţi toţi copiii din proiect în trei grupuri şi vor desfăşura activităţi cu profesorii oaspeţi ori în laboratorul de informatică, ori în clasele copiilor sau laboratorul de biologie. După-masă vor fi două sau trei ore de ateliere de lucru în care toţi copiii din proiect vor încerca să facă nişte lucruri de mână. Joi, la 09:30, vom avea o vizită la Primărie, după care vom vizita fabrica de pâine din oraş. Apoi, vom face o excursie la Mănăstirea Româneşti, iar de vineri vom vizita oraşul Timişoara, zi în care o parte dintre oaspeţii noştri vor pleca”, a mai adăugat Florin Mariş.
„Cei de aici sunt foarte sociabili şi fac tot posibilul ca noi să ne simţim bine aici. Atât noi, cât şi copiii suntem nerăbdători să vedem ce activităţi vom desfăşura în zilele următaore, deoarece suntem convinşi că vor fi pe placul nostru”, este de părere Carmen Garcia Gonzalez, unul din coordonatorii din Spania ai proiectului.
Până la finalul proiectului vor mai avea loc două întâlniri, una în Spania, în luna noiembrie a acestui an şi în Turcia, în luna martie 2013. Proiectul celor de la Şcoala Nr. 2 a fost finanţat cu suma de 24.000 de euro, de către Agenţia Pentru Programe Educaţionale din România.