Mai mulți clienți ai magazinului Profi de la Unic se plâng de proasta organizare a magazinului și tratarea lor cu indiferență, de către angajații supermaketului.
În mare parte problemele reclamate se referă la lipsa personalului la casierie, clienții invocând faptul că se roagă la propriu să deschidă o casă de marcat pentru a le fi încasate cumpărăturile, iar în cele din urmă, după multe discuții între client și reprezentantul magazinului, se deschide o casa de marcat. Asta nu fără comentariile de genul: ”pe cine îl arde așa de tare”.
Angajații supermarketului îi găsești deseori la țigară, chiar la intrarea în magazin și de multe ori aceștia sunt de fapt casierii. Au mai fost reclamate igiena precară în zona legumelor și a fructelor; un vocabular mizerabil între angajați, de genul ”bă proasto, vino aici”.
La contactarea șefului de magazin de către unul dintre jurnaliștii Redeșteptarea, acesta a recunoscut că știe despre comportamentul neadecvat al angajaților, cărora le-a atras atenția în nenumărate rânduri și promite să remedieze situația, dar cu dificultate, amintind ca și lui, în unele cazuri i se răspunde neadecvat.
În concluzie, păstrați-vă calmul și dați dumneavoastră dovadă de educație, până când aceștia vor realiza că nu este frumos și nici cinstit față de proprii lor clienți să dea dovadă de neprofesionalism sau trimiteți o reclamație către serviciul abilitat în rezolvarea problemelor de acest gen, mai exact Protecția Consumatorului.
Autor: Gabriel Brezeanu
Problema de căpătâi acolo este lipsa acută de personal, întreținută de structurile ierarhice superioare nivelului local cu o obstinație demnă de cauze mai bune, dar asta este doar una dintre problemele de acolo și nu doar de acolo, ci din toate marile lanțuri de retail. Auditurile interne mai degrabă crează probleme decât să le identifice și să le rezolve, întrucât sunt făcute de persoane considerate specialiste, dar care au uitat reguli elementare dictate de cursurile de merceologie (să ne înțelegem, nu generalizez). Am lucrat acolo două luni, iar din cei 36 de angajați, locația este efectiv ținută în spinare de vreo zece care știu efectiv ce fac, dar nu pot acoperi toate nevoile. Aceștia își continuă munca acolo doar datorită unor condiționări severe ale vieții private și din teama de lipsă a altor variante, altfel, de ce și-ar pierde ani din viață pentru venituri ca în filmul Salariul Groazei cu Yves Montand ?! O documentare inițială mai temeinică înainte de postarea articolului nu ar fi durut pe nimeni, astfel s-ar fi putut afla inclusiv faptul că, în urma suprasolicitării, un angajat a suferit un preinfarct în tumpul lucrului. By the way, angajat care suferise cu câteva luni înainte un accident rutier care l-a lăsat cu probleme grave la coloană. Același angajat care se trezește la 4 dimineața pentru a veni cu bicicleta de la 15 kilometri. Iar în articol se face referire la pauze de țigară… E suficientă informație aici, stimat organ de presă care a uitat regula celor minim două surse pentru verificarea unei informații ?
Da ,este foarte adevarat,dar ce sa ceri de la romani,eu nu mai merg la profi din cauza ca stai la rand si 20 de minute ,si le vezi ca stau de vb ,impreuna cu security ,si barfesc ,in loc sa isi vada de clienti .