Prin intervenția administrației lugojene, până în acest moment s-a rezolvat una dintre urgențele semnalate imediat după alegerile locale din anul 2020, cu o amânare firească, din cauza pandemiei. Este vorba despre pietruirea drumului către cimitir spre Armădia. Pe viitor, repezentantul sătesc propune chiar un strat de asfalt, și la Tapia, și la Armădia. Printre obiectivele principale mai menționăm: împrejmuirea cu gard a terenului principal de fotbal și toaletarea arborilor periculoși. Este vorba despre arbori din Armădia și Tapia, care riscă să cadă și să rupă cablurile de curent. O investiție importantă privește introducerea rețelelor de canalizare și de gaz, atât la Tapia, cât și la Armădia. Pentru acestea au fost deja strânse semnături ale locuitorilor, mai ales că mafgistrala națională de gaz trece prin Tapia.
Căminul neintabulat
Și Căminul Cultural are nevoie de reparații la interior. Clădirea a fost construită în perioada comunistă prin muncă voluntară, partea de teren fiind donată de o persoană privată. Din păcate, acest teren nu figurează ca întabulat la Primăria Lugoj. Este necesară deci și întocmirea actelor de înatbulare.”Știm că sunt probleme cu Căminul de la Tapia, pentru că nu este întabulat. Nu din vina noastră, ci a fostelor administrații care nu s-au ocupat de întocmirea documenteleor. Promitem ferm să rezolvăm această situație, pentru că respectiva clădire este importantă pentru comunitate. Până la Ruga din sat, încercăm să igienizăm clădirea. Pentru ca imobilul să arate cât de cât decent la interior, ar fi nevoie de câțiva saci de ciment și de var”, ne-au transmis reprezentanții Primăriei.
La fel de importantă pentru comunitate este și amenajarea unui loc de joacă pentru copii, vizavi de Căminul Cultural și lângă școală. Conform datelor demografice, natalitatea este în creștere și posibil ca pe viitor să se redeschidă și unitatea de învățământ.
Pe lista doleanțelor se află și punerea în valoare a monumentului dacilor și romanilor, prin amenjaarea unei alei cu trepte, de 50 de metri. La fel, amenajarea izvorului de la Tapia așteaptă să fie realizată.
Nu în ultimul rând, importante sunt și fondurile pentru rugile satelor, mult apreciate de comunitățile respective. La Tapia, Rrga se va ține în ziua de 20 iulie, iar la Armădia, în 14 – 15 octombrie.
Nevoi și la Măguri
Și la Măguri sunt nevoi legate în principal de faptul că satul, care are peste 800 de locuitori nu dispne de canalizare. Localitatea a fost cuprinsă în Planul de Dezvoltare Lugojeană pentru Comunitățile Defavorizate, alături de Caștela și Cartierul Modial Bocșei, un proiect de 5 milioane de euro. Cu o parte din aceste fonduri trebuiau realizate pînă la sfârșitul anului un teren de minifotbal, reabilitarea Căminului Cultural și introducerea rețelei de canalizare. Proiectul datează din perioada fostei administrații și a fost mult întârziat din cauza faptului că aceasta nu s-a implicat. A ajuns în faza în care nu mai poate fi pus sută la sută în practică.