Suma este necesară suplimentării de putere a transformatoarelor electrice din cele două sate aparţinătoare Lugojului.
Joi la orele prânzului, primarul Francisc Boldea s-a deplasat la Timişoara pentru o întrevedere cu consilierii juedeţeni dedicată acestui subiect: ”O să stau de vorbă cu toţi consilierii judeţeni pentru o problemă importantă – satele Tapia şi Măguri, care aparţin de municipiul Lugoj, au transformatoare electrice vechi de câteva decenii, care nu mai satisfac consumul şi nu au rezervă de putere, prin care să alimenteze satul respectiv. La ora actuală, sunt nişte transformatoare mici, de 30 KW… Nici nu vă vine să credeţi în ce situaţie sunt locuitorii. Deşi am pus peste tot stâlpi pentru iluminatul public, am fost nevoiţi să deşurubăm un bec din două, pentru că mai mult nu suportă transformatorul din satul respectiv. Este doar un exemplu. Am introdus apa, s-au făcut foraje, sunt pompe care trag apa, dar nu mai există o rezervă de putere, casele noi nu mai sunt alimentate…
Puterea transformatoarelor din cele două sate trebuie triplată
Această intervenţie se face pentru suplimentarea cu energie electrică, cu rezervă de putere, a celor două sate. „De 30-50 de ani, nimeni nu s-a mai interesat de locuitorii de acolo. Ei nu mai au posibilitatea să aibă un televizor în plus în gospodărie, la Măguri tensiunea este de 180 de Volţi”, spune edilul şef al Lugojului.
Primarul apreciază că suma necesară este de cel puţin 20 de miliarde lei, pentru că trebuie făcut şi un post trafo în condiţiile în care nu există nici linie aferentă, ea fiind dincolo de deal. „În plus, este linie de 110 kV, trebuie transformator, deci e nevoie de o investiţie serioasă”, precizează primarul Lugojului.
Boldea este încurajat de faptul că, din bugetul Consiliului Judeţean, Lugojul a primit deja zece miliarde de lei pentru alimentarea cu apă a satului Tapia şi extinderea reţelei la Măguri.