Cu ocazia vernisajului expoziției temporare ”Donații și donatori: contribuții la îmbogățirea patrimoniului muzeului lugojean în anul 2024”, primarul Călin Dobra a făcut o deplasare la Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică și la Biblioteca Municipală unde a fost plăcut surprins că sunt lucruri care merită transformate în puncte de atracție.
Totodată, acesta își dorește o și mai bună organizare pentru a valorifica spațiile din cele două insituții.
”Am fost pe teren și am făcut o vizită Muzeului de Istorie, Etnografie și Artă Plastică din Lugoj. Este o adevărată comoară a orașului, pe care avem obligația să o promovăm și să o facem cunoscută unui public cât mai larg. Este nevoie de mai multă organizare. Mi-aș dori ca programul muzeului să fie adaptat astfel încât să fie deschis mai ales în weekend, atunci când părinții și copiii pot veni să-l viziteze. În plus, există spații care ar putea fi valorificate mai bine. Exponatele din depozite ar trebui expuse pentru a putea fi admirate de cei care vin în vizită. Am mers și la Biblioteca Municipală, unde am constatat, de asemenea, că ar fi necesară o reorganizare pentru ca spațiile să prindă viață. Sunt locuri frumoase care merită puse în valoare și transformate în puncte de atracție pentru comunitate. Cu puțin efort și o mai bună organizare, aceste locuri pot deveni adevărate repere culturale pentru Lugoj”, a spus Călin Dobra.
”Cu puțin efort și o mai bună organizare, aceste locuri pot deveni adevărate repere culturale pentru Lugoj”, a spus Călin Dobra.”
–
Da, iar asta cu atât mai mult cu cât bolovanului peneleu de bazalt (anterior) i s-a pus din start ”pata” pe biblioteca municipală pe care voia să o închidă sub felurite pretexte (de idiot).
Și noroc cu ministerul culturii care a salvat-o pentru că altfel ar fi avut soarta ștrandurilor ”municipale” (= n-avem nevoie).
Lugojul cică ar fi și municipiu, nu doar sat cu blocuri.