Acesta se află în fruntea comunei de la Revoluţie şi mai vrea încă un mandat, până în 2020.
Lui i se alătură alţi şapte edili şefi din mediul rural al estului judeţului, care conduc administraţiile locale de cel puţin două decenii.
Ion Lăzărescu, primarul din Ohaba Lungă a rămas singurul edil – şef din judeţul Timiş aflat la cârma administraţiei locale încă din 1990, după ce în perioada comunistă, între 1987 şi 1989, a deţinut şi funcţia de viceprimar.
La vârsta de 58 de ani, conduce o comună cu circa 1200 de locuitori, dintre care puţin peste 800 sunt cu drept de vot. Are până acum şase mandate complete şi unul pe jumătate, între 1990 – şi 1992. A rămas fidel social democraţiei, fiind membru FSN, apoi după transformare, al PDSR şi PSD.
Deşi se află de 26 de ani în fruntea administraţiei locale, doar ultimii trei i-au adus satisfacţie în plan profesional.
”De când deţin această funcţie, ultimii trei ani au fost cei mai buni, din punct de vedere al investiţiilor. Prin proiecte, am reuşit să introducem reţelele de apă şi canalizare în Ohaba Lungă şi Dubeşti şi să asfaltăm toate drumurile principale din comună”, ne-a declarat Ion Lăzărescu. Şeful executivului va candida la vară pentru un nou mandat.
”Sper să câştig un nou mandat, deoarece vreau să continui să dezvolt satele aparţinătoare. Principalele investiţii, pentru următorii patru ani, vizează alimentarea cu apă şi introducerea canalizării în Ohaba Română şi Ierşnic, dar şi modernizarea tuturor străzilor. La acest capitol, am depus deja proiectul”, ne-a mai spus edilul şef.
Primarul din Bara, nehotărât
Peste deal, în comuna învecinată Bara, funcţia de primar este deţinută de Ioan Lăzărescu, care este văr primar cu Ion Lăzărescu. Acesta are o carieră puţin mai scurtă decât verişorul din Ohaba Lungă. Are 66 ani şi se află în fruntea administraţiei locale din Bara încă din 1992. Chiar dacă este cea mai mică unitate teritorială din judeţ, ca număr de locuitori, cu doar vreo 350 de suflete în cinci sate, edilul şef spune că nu e uşor, pentru că trebuie să faci faţă tuturor problemelor care apar.
”Ne-a fost destul de greu până anul trecut, dar în 2015 am compensat cât pentru patru ani la un loc. Am reuşit să asfaltăm drumul până la legătura cu Ohaba Lungă, pe câţiva kilometri buni. Am introdus apa în Dobreşti, Lăpuşnic şi Bara, însă am reabilitat şi căminele culturale. 2015 a fost cel mai bun an ca investiţii din cei 24, de când sunt primar”, ne-a spus Ion Lăzărescu.
Edilul încă nu s-a hotărât dacă-şi va depune candidatura pentru alegerile locale din 5 iunie.
”Mă mai gândesc dacă voi candida pentru un nou mandat. Probabil o voi face, pentru că nu stau rău cu sănătatea şi mai vreau să văd modernizate şi străzile din satele comunei, dar şi să construiesc un cămin cultural nou la Dobreşti. Încă nu sunt hotărât sută la sută”, ne-a mai declarat Ion Lăzărescu.
Retragere după un sfert de veac de administrație
Pe locul trei în topul celor mai longevivi primari din estul judeţului, care au cinci mandate, sunt şefii administraţiilor locale din Boldur, Balinţ, Găvojdia, Mănăştiur, Pietroasa, Traian Vuia şi Victor Vlad Delamarina.
Reprezentantul ultimei comune enumerate este singurul care a hotărât să nu-şi mai depună candidatura pentru un nou mandat.
”Am mai spus eu că nu mai candidez, dar de data aceasta hotărârea este definitivă. Am făcut cam tot ce se poate face într-o comună – drumuri, reţele de apă, canal, cămine culturale, străzi modernizate, sală de sport şi mă retrag cu fruntea sus. Am 67 de ani şi vreau să am mai mult timp liber pentru a mă bucura şi de familie, în special de nepoţi”, ne-a spus Ioan Sima, primarul comunei V.V.Delamarina.
Mai lasati si pe altii!!!
20 de ani de primarie va ajunge, ati avut timp sa aratati ce puteti, mai faceti loc si tinerilor
AM O PROPUNERE PENTRU ZIARUL DUMNEAVOASTRA :
SA DEMARATI O CAMPANIE DE PRESA IN CARE SA ANALIZATI
LIPSURILE FIECARUI PRIMAR IN FUNCTIE,
DIN ZONA LUGOJ SI FAGET ,
PRETENDENT LA UN NOU MANDAT DE PRIMAR IN ANUL 2016.
– TITLURI DE PROPRIETATE
– ATRAGEREA DE INVESTITORI IN COMUNA
– CREAREA DE NOI LOCURI DE MUNCA
– GESTIONAREA FONDURILOR DE LA PASUNILE COMUNALE
– APA POTABILA IN COMUNA,
– CANALIZAREA,LIPSA MASINILOR DE VIDANJARE
– SALUBRITATE
– CAMINELE CULTURALE
– CURATENIA STRAZILOR ,LIPSA LOCURILOR DE JOACA
– PROBLEMA CAINILOR FARA STAPAN
– DECLARATIILE DE AVERE ,PROBLEME DE INCOMPATIBILITATE
– PROCESE PENALE PE ROLUL INSTANTELOR DE JUDECATA
– DIVERSE ,
ASTEPTAM CU INTERES !!!
AVEM MARE INCREDERE IN PROFESIONALISMUL SI VERTICALITATEA
ANCHETELOR <>