Proiectul de buget local al Lugojului cuprinde sume pentru festivalurile berii și vinului. Este prevăzută și ruga tradițională, lângă Biserica Adormirii Maicii Domnului.
Organizarea de festivaluri și concursuri tematice ar putea fi reluate în acest an la Lugoj, după ani de pauză. Administrația locală a anunțat că a prevăzut sume importante de bani pentru agenda culturală a municipiului, program în care au fost incluse o serie de festivaluri și concursuri cu care lugojenii au fost obișnuiți în anii anteriori.
“Se pare că anul acesta se vor putea relua festivalurile în aer liber, precum și concursurile muzicale de sală. De asemenea, sperăm să putem organiza Ruga Lugojeană, în zona din fața Primăriei. Dar asta, doar în condițiile în care vor fi anulate restricțiile. În buget am prevăzut bani pentru festivaluriile berii și vinului, precum și pentru festivalul de jazz sau cel de canto. De asemenea, am alocat bani și pentru concursurile muzicale organizate la Teatru și Școala Gimnazială de Muzică. Ne dorim să revigorăm activitățile culturale, să le facem mai atractive pentru lugojeni și să ducem la un alt nivel agenda culturală pentru anii următori”, a explicat Claudiu Buciu, primarul municipiului.
Lugojul a reușit să organizeze în anii anteriori șase ediții ale Festivalului Internațional de Canto “Traian Grozăvescu”, unul dintre cele mai prestigioase din țară, cu participanți de valoare din Austria, Coreea de Sud, Georgia, Germania, Japonia, Malta, Mexic, Republica Moldova, Serbia, Ungaria.
Inițiativa a aparținut fostului director al Casei de Cultură a Municipiului, profesorul Nicolae Blidariu, prima ediție fiind în 1995, iar ultima în 2006. De asemenea, pe scena Ruga Lugojeană au urcat interpreți de seamă ai folclorului bănățean, printre care amintim pe Nicoleta Voica și Petrică Moise.
Cand se deschide talciocul….piata…de vechituri???