Ingrediente (20 porții)
Pentru aluat:
- 200 g unt
- 250 g făină
- 5 linguri smântână
- 1 praf sare
- 1 lingură ulei pentru tavă
Pentru umplutură:
- 400 g urdă
- 2 ouă
- 7 linguri zahăr vanilat
- 0.25 linguriță sare
- 5-6 caise
- 1 lingură griș
Util
Porționezi prăjitura după ce s-a răcit.
Preparare
Pentru aluat, amesteci untul moale, la temperatura camerei, cu smântâna, sarea și făina. Frămânți un aluat potrivit de tare, pe care îl împarți în două. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul sub forma a două dreptunghiuri.
Pentru umplutură, mixezi urda cu ouăle, 5 linguri de zahăr vanilat și sarea. Speli caisele și le tai în felioare.
Ungi cu ulei și tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 20×30 cm. Așezi prima foaie, presari grișul, întinzi umplutura, pui caisele și acoperi cu fâșii late de aluat.
Coci prăjitura 35 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu. Fierbinte, o pudrezi cu zahărul vanilat rămas.